Tokią problemą GRYNAS.lt išsakė skaitytojas Mantas, į redakciją atsiuntęs laišką.

„Daug metų leidžiamos atliekos teršia upelį, kuriame kadaise buvo švarus vanduo, žmonės girdydavo gyvulius. Dabar jis virto dvokiančiu uždumblėjusiu kanalu, kurio kvapu papūtus vakarų vėjui kvėpuojame“, - laiške dėsto Mantas.

Kodėl problema, kuri kaip sako skaitytojas, yra žinoma ne vienerius metus nėra sprendžiama?
Gelvonų seniūnijos seniūnas Lionginas Juzėnas teigė pirmą kartą girdintis, kad gyventojai nerimauja dėl upelio taršos. Seniūnija, anot jo, niekada dėl to nėra sulaukusi nusiskundimų.

„Ten stovi valymo įrenginiai, kurie paskui uždaru vamzdžiu eina į Gelvės upelį. Pirmą kartą girdžiu, kad ten gali būti teršalai. Gal ten taip tik atrodo. Juos kontroliuoja aplinkos apsaugos agentūra, nebent ten valymo įrenginiai sugedo“, - situaciją komentavo L. Juzėnas.

GRYNAS.lt susisiekus su Širvintų aplinkos apsaugos agentūra, jos vedėjas Romualdas Sližauskas patvirtino, kad nusiskundimas dėl Gelvės upelio teršalų yra gautas. Inspektoriai yra išvykę į įvykio vietą, todėl kol kas jokių konkretesnių komentarų jis duoti negalintis.

„Anksčiau yra buvę tam tikrų neatitikimų, bet ne šitaip, kaip dabar“, - situaciją taip apibūdino aplinkosaugininkas, tačiau paprašius patikslinti šiuo metu pastebėtus teršalų kiekius – nieko konkretaus pasakyti negalėjo. Vyras teigė gavęs tik vietos nuotraukų iš Baltijos aplinkos forumo.

Baltijos aplinkos forumo iniciatyvos „Pranešk apie skriaudžiamą gamtą“ koordinatorės Viktorijos Cimbalistaitės teigimu, kol kas įvykis tik tiriamas ir bus aiškinamasi, ar nuotekos iš tiesų teka iš pieninės, o gal yra kitas taršos šaltinis, kuris iš pirmo žvilgsnio nebuvo identifikuotas ar pastebėtas.

„Pirminis gyventojo pranešimas visada yra gana subjektyvus, todėl reikia išsiaiškinti visas detales“, - informaciją patikslino V. Cimbalistaitė.

Moteris pažadėjo iškart informuoti redakciją, vos tik bus gauta žinių iš inspektorių. Anot jos, jeigu inspektoriai patvirtintų įvykio aplinkybes, įvykis bus tiriamas toliau, tačiau kol kas kokias nors išvadas teikti per anksti.