Vileišio gatvėje 14 name gyvenantys žmonės kreipėsi į GRYNAS.lt redakciją paviešindami nuotraukas, kuriose - po daugiabučio langais ištisos stirtos įvairiaus plauko šiukšlių - lentų, statybinių atliekų, popierių ir t.t.

Kaip spėja patys gyventojai, taršos šaltinis - šalia upės esančiame apleistame name įsikūrę benamiai.
Vileišio g. 14 atrastas šiukšlynas

„Ten nuolat yra girtaujama, triukšmaujama ir šiukšlinama. Įvairios šiukšlės iš šalia esančių šiukšlių konteinerių yra tempiamos šalia šio namo „vaiduoklio“, pro daugiabučio namo langus matome ne patį gražiausią upės vaizdelį", - laiškė redakcijai skundėsi šiukšlynu nepatenkinti gyventojai.

Anot jų, tekę girdėti kalbas, kad prie šiukšlyno įsikūręs apleistas pastatas priklauso Vilniaus miesto savivaldybei. Jie spėja, kad tai galimai yra socialinis būstas.

„Norėtume sulaukti bent šiek tiek dėmesio šiai problemai spręsti, nes tuoj šiukšles mesime ne į konteinerius, o tiesiai į šiukšlyną po langais", - nuogąstavimus išsakė Vileišio g. 14 namo gyventojai.

Šis šiukšlynas - vienas pirmųjų gyventojų atsiųstų vaizdelių akcijai „Nutverk šiukšlintoją“. Visi gyventojų atsiųsti šiukšlinimo atvejai ar užfiksuoti šiukšlynai bus perduoti Aplinkos apsaugos agentūrai, o akcijos partneriai savomis lėšomis finansuos 10-ies nelegalių sąvartynų sutvarkymą kiekvienoje apskrityje.

Užfiksuotus šiukšlinimo atvejus ar šiukšlynus siųskite paštu siukslintojai@grynas.lt