„Norėčiau pasidalinti savo atradimu - Klaipėdos „Eglės“ turgavietės žuvies skyriaus šeštadienio asortimentu. Lašišomis ir šlakiais per draudimą juos gaudyti prekiaujama po 26 litus už kilogramą, o jų dydis nuo 30 iki ne daugiau nei 50 centimetrų. Kai legalus (leidžiamas, - red. past.) dydis yra nuo 65 centimetrų ir tikrai ne šiuo metų laiku. Kada bus baudžiami žvejai verslininkai-brakonieriai? Juk tai atviras pasityčiojimas iš visų aplinkosaugininkų, kurie naktimis dirba ir saugo mūsų visų gamtos išteklius...“, - savo nuomonę apie galimą pažeidimą išdėstė skaitytojas. Jis taip pat pateikė redakcijai lapkričo 9 ir 15 dienomis darytas nuotraukas žuvų turguje.

GRYNAS.lt kreipėsi į Klaipėdos miesto aplinkosaugininkus, prašydamas paaiškinimo, ar iš tiesų prekyba lašiša šiuo metų būtų laikoma pažeidimu.

Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Vitalis Marozas pranešė, jog aplinkosaugininkai nuvyko į turgavietę vos gavę redakcijos pranešimą. Patikrinimas buvo atliktas lapkričio 20-ąją apie 15.30 val.
Lašišos Klaipėdos turgavietėje

„Iš tiesų, Klaipėdos „Eglės“ turguje buvo pardavinėjama lašiša. Tačiau, kaip ir matyti atsiųstose nuotraukose, šlakiai ir lašišos yra pardavinėjamos su uodegos pelekais. Tai reiškia, kad šios žuvys yra pagautos Baltijos jūroje žvejų verslininkų, kurie turi teisę tokias žuvis parduoti. Šiuo atveju, patikrinę dokumentus, pažeidimo nenustatėme. Kuršių marių žvejai pagal verslinės žvejybos taisykles pagavę mariose šlakį ar lašišą, turi apie tai pranešti mums telefonu ar SMS žinute, o grįžę į krantą turi joms nukirpti uodegos peleką ir tokią žuvį suvartoti tik savom reikmėms, bet neparduoti“, - paaiškino V. Marozas. 

Kitaip tariant, jei lašiša prekiautų žvejai mėgėjai, šiuo metu tai būtų traktuojama kaip pažeidimas, tačiau žvejams verslininkams leidžiama prekiauti šiuo metu sugautomis lašišomis.