Siekdami, kad pavasarį būtų sutvarkyta kuo daugiau teritorijų, aplinkosaugininkai surengė prevencinę akciją. Jos metu rasta 16 užterštų teritorijų. Daugiausiai Šiaulių mieste ir rajone – 5. 4 užterštos teritorijos rastos Kelmės rajone, 3 - Pakruojo rajone, 2 – Mažeikių ir po vieną Plungės bei Joniškio rajonuose. Kelmės rajone buvo nustatytas šiukšlintojas, jam surašytas protokolas ir skirta bauda. Kadangi vyras šiukšles sutvarkė ir pridavė atliekų tvarkytojams žala gamtai nebuvo skaičiuota.

Dalis užterštų teritorijų operatyviai buvo sutvarkytos. Kad butų sutvarkytos likusios, aplinkosaugininkai savivaldybėms, seniūnijoms ir užterštų žemių savininkams teikė 14 privalomų nurodymų. Taip pat Šiaulių agentūra teikė privaloma nurodymą medžiotojų ir žvejų draugijai, kad būtų sutvarkytos visos nuomojamų vandens telkinių pakrantės.
Surastos atliekos

Aplinkosaugininkai primena, kad už aplinkos teršimą šiukšlėmis yra numatyta bauda iki 57 eurų ir gali būti skaičiuojama gamtai padaryta žala. Minimalus žalos dydis - 144 eurai. Gyventojai, norintys atsikratyti atliekomis, jas turėtų vežti į atliekų surinkimo aikšteles, o ne į pamiškes ar pakeles. Seniūnijose yra įrengti atliekų priėmimo punktai, kur atliekos priimamos nemokamai.