Kaip jau buvo skelbta anksčiau, akcijos laikas iš balandžio nukeltas į gegužę dėl neįtikėtinai ilgai užsitęsusių šaltų orų. Šiemet, kaip pasakojo „Darom“ vienas organizatorių Karolis Sargūnas, žmonių laukia ir dar viena naujovė – akcijoje dalyvauti bus kviečiami ne tik pavieniai gyventojai, bet ir įmonės bei organizacijos. Joms bus pasiūlyta pačioms duomenų bazėje išsirinkti tvarkymo vietas – miškus ir į jų talką atvykti su visu kolektyvu.

Pirmąjį pavyzdį šiandien prasidėjusiai registracijai į talkas parodė futbolo klubo „Prelegentai“ nariai – Vytaras Radzevičius, Martynas Starkus, Gidonas Šapiro-Bilas, Ričardas Zdančius, Žydrūnas Grudzinskas ir Mindaugas Ponomariovas. Prie talkos žada prisijungti ir vaikų futbolo komandos „Žalgirietis“ nariai. Vyrai, atvykę į spaudos pusryčius, dalijosi savo patirtimi, ką yra pastebėję užsienio šalyse, kaip ten žiūrima į šiukšlinimą ir patys išsirinko vietą, kurią vaduos nuo šiukšlių. Tai jie padarė užpildę elektroninę registracijos formą.

„Projektas šiais metais yra šeštasis. Per penkis metus mes tvarkėmės miestuose, pasiekėme tokią ribą, kad pernai buvo per 200 tūkst. Lietuvoje gyvenančių dalyvių. Miestuose susirinkusių kartais buvo daugiau negu šiukšlių“, - juokavo K. Sargūnas ir pridūrė, kad šiemet pagrindinis dėmesys bus skirtas miškams, esantiems už miesto ribų.

„Šiemet plečiamės ne tik teritorijomis, bet ir aktyvia registracija, kuri prasideda jau nuo šiandien. Visus kviečiame rinktis ir žymėtis teritorijas ir vykti į jas linksmai praleisti laiką su verte – padaryti Lietuvą gražesnę“, - sakė vienas iš „Darom“ organizatorių.
K. Sargūnas
Projektas šiais metais yra šeštasis. Per penkis metus mes tvarkėmės miestuose, pasiekėme tokią ribą, kad pernai buvo per 200 tūkst. Lietuvoje gyvenančių dalyvių. Miestuose susirinkusių kartais buvo daugiau negu šiukšlių.

V. Radzevičius, vienas iš „Prelegentų“ klubo narių, teigė, kad jų klubas šiemet ne tik rodys pavyzdį ir pats vyks į talką, bet ir bus komisija nuotraukų konkurso, kuriame bus renkamos įdomiausios miškų švarinimo talkos nuotraukos: „Prašysime siųsti nuotraukas iš miško tvarkymo. Kas mums labiausiai patiks – mesime iššūkį tai komandai ir kviesime kartu sužaisti futbolą“.

Šiemet, kaip sako „Darom“ komanda, talkos vyks visą savaitę, o ne vieną dieną kaip anksčiau. Registracija organizacijoms tvarkyti užmiesčio miškus truks net tris savaites. Gegužės 11 diena vainikuos visą tvarkymosi savaitę ir tuomet gyventojai bus kviečiami surinkti šiukšles ir miestų teritorijose, ne tik aplink jas.

„Šiemet tvarkysime miškus, o kitais metais turime dar didesnių ambicijų, dar didesnių idėjų. Tikimės, kad tuo mes savo Lietuvą grąžinsime dar ne vienerius metus“, - spaudos pusryčių metu žadėjo K. Sargūnas.