Atšilus orams į Kauno gatves plūstelėję dviratininkai pėsčiuosius užklupo nepasiruošusius, rašo laikraštis „15min“.

Pirmadienį Laisvės alėjoje važiavusiam vaikinui kelią pastojo į dviračių taką staiga įžengęs vyriškis. Siekdamas išvengti susidūrimo, dviratininkas išvažiavo į pėsčiųjų zoną, bet ten partrenkė ir sužalojo dvi moteris. Tai pirma tokia nelaimė šiemet.

„Kaip pėstiesiems negalima vaikščioti gatvėje, lygiai taip pat jiems negalima vaikščioti ir dviračių takais, – dėstė Lietuvos dviratininkų bendrijos pirmininkas Linas Vainius. – Tai, kad pėstieji vaikšto dviračių takais, yra didžiulė problema. Žmonės tiesiog nežiūri, kur eina. O jie neretai eina užėmę visą važiuojamąją tako dalį. Būna, kad ir šunį už pavadžio vedasi, kuris bėgioja po visą taką. Tokiu būdu pėstieji kelia pavojų sau ir kitiems.“

Kauno Kelių policijos valdybos viršininkas Alfonsas Tarasevičius mano, kad neretai dviratininkai dėl nutinkančių nelaimių ar kylančių pavojingų situacijų būna ne ką mažiau kalti nei pėstieji. Komisaro įsitikinimu, nepakenktų ir griežtesnės priemonės.

„Mes žmones auklėjame, auklėjame, bet niekas nesikeičia. Jeigu jie nesupranta paprastai, reikės Laisvės alėjai skirti didesnį dėmesį ir galbūt nubausti vieną kitą pažeidėją. Nubaustas pėsčiasis ar dviratininkas paskui draugams ir pažįstamiems verkia pusę metų. Žinia apie tai išplinta plačiai ir tai puikiai veikia prevenciškai“, – laikraščiui „15min“ tvirtino A.Tarasevičius.

L. Vainius taip pat yra pripažinęs, kad dviratininkai važinėja, pavyzdžiui, šaligatviais, nors teisiškai tai nėra legalu.