Kauno RAAD Kaišiadorių r. agentūra gavo telefoninį pranešimą, kad medžiotojų būrelio „Beržynas“ medžioklės plotuose, Palimšio miške, pastatytos kilpos ir organizavo reidą su Kauno GGAI pareigūnais. Nuvykus į mišką buvo rasta prie medžių pririšti draudžiami medžioklės įrankiai – 7 kilpos. Miško paklotė buvo ištrypta šernų, todėl kilo įtarimas, kad gali būti neteisėtu būdu pagauti šernai. Buvo pastebėta arklio ir vežimo pėdsakai, kuriais pasekus aplinkosaugininkai atvyko į sodybą Avinėlių km., Kruonio sen.

Aiškinantis aplinkybes pil. G.Š. parodė gyvenamo namo šaldytuve sudėtą ir užšaldytą vieno suaugusio šerno skerdieną, kito suaugusio šerno skerdiena buvo dar šviežiai dorota ir sudėta puoduose lauko virtuvėje. Vienas nulupto šerno kailis gulėjo daržinėje, kitas buvo užkastas sodybos kieme.

Pil. G.Š. buvo surašytas administracinės teisės pažeidimų protokolas. Atsakomybė už tai numatyta pagal LR ATPK 85 str. 4 d., 85 str. 7 d. Surinkta medžiaga perduota Kaišiadorių r. apylinkės teismui dėl nuobaudos skyrimo. Padaryta žala gamtai 3187,1 Eur. Konfiskuota skerdiena atiduota Lietuvos zoologijos sodo gyventojams.
Brakonieriaus kilpos