Prasidėjus akcijai „Kaminukas“ aplinkosaugininkai tikrina įmones ir individualius namus. Šiaulių agentūros darbuotojai nutarė patikrinti transporto priemones remontuojančius asmenis ir įmones. Šis sektorius pasirinktas neatsitiktinai. Mat dar rudenį rengtos akcijos metu buvo nustatyta, kad toli gražu ne visi servisai ir automobilius remontuojantys asmenys tinkamai tvarko atliekas bei jų apskaitą.

Pažeidimų rasta ir šį kartą. 4 asmenys kieto kuro katilus kūreno dažyta mediena bei klijuotomis medžio drožlių plokštėmis. Vienas kartu su malkomis į katilą metė plastiko gaminius. Nustatytas ir panaudotos mašininės alyvos deginimo atvejis. Vienas autoservisas patalpas šildėsi iš automobilių išleista panaudota alyva. Tam buvo pastatytas skysto kuro katilas.
Aplinkosaugininkai tikrino, kas kišama į krosnis

Atsakingiems asmenims surašyti protokolai ir bus skirtos baudos. Už atliekų deginimą nesilaikant įstatymuose ar kituose teisės aktuose nustatytų atmosferos apsaugos reikalavimų yra numatyta bauda piliečiams iki 57 eurų, o pareigūnams iki 115 eurų. Be to, gali būti skaičiuojama gamtai padaryta žala, kuri priklauso nuo sudegintų atliekų kiekio. Minimali žala – 100 eurų.