Liepos 22 d. apie 1 val. 50 min. Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Druskininkų PK budintis darbuotojas telefonu pranešė Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamento Druskininkų agentūros pareigūnui, kad M. K. Čiurlionio gatvėje, Druskininkų mieste, sustabdytas įtartinai manevruojantis automobilis, kurio bagažinėje buvo žuvies.

Automobilį vairavo pil. G. Z., taip pat automobilyje buvo pil. R. M. ir K. J. Visi jie Druskininkų sav. gyventojai. Policijos pareigūnams patikrinus automobilį buvo rastas baltos spalvos polietileninis maišas, kuriame buvo įvairios rūšies žuvų.

Sulaikytųjų tvirtinimu, žuvį jie pagavo meškerėmis Nemuno upėje, tačiau automobilyje meškerių nebuvo. Nuvykus agentūros pareigūnui į sulaikymo vietą, buvo nustatyta, kad automobilio bagažinėje buvo vežama 17,28 kg sugautos žuvies: 1 šalvys, 4 meknės, 29 kuojos, 1 karšis ir 19 plakių. Sulaikytieji leidimų mėgėjiškai žvejybai neturėjo.


Piliečiams R. M. ir K. J. surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai pagal ATPK 87 straipsnio 1 dalį. Šis mėgėjų žvejybos taisyklių ir kitų teisės aktų, reglamentuojančių mėgėjų žvejybą, pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą nuo septynių iki penkiasdešimt septynių eurų su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu ar be konfiskavimo. Bauda nedidelė, tačiau padaryta gamtai žala kur kas didesnė. Ji siekia 566,41 Eur.

Vienas iš pažeidėjų sulaikytas šiais metais jau antrą kartą. Pirmąjį kartą iš jo buvo konfiskuota mėgėjiškos žūklės meškerė, tačiau pažeidėjas iš to nepasimokė, taikomos sankcijos jam nebaisios.