Nemokamai priimti senas padangas privalo visi padangų platintojai, tarp jų ir prekybos centrai. Šiuo atveju atiduodamos padangos turi būti skirtos tam pačiam transporto priemonės tipui, o atiduodamų padangų vienetų skaičius – atitikti perkamų padangų skaičių.

Be papildomo mokesčio senos padangos priimamos jas keičiant autoservisuose. Juose priimamos visos transporto priemonių techninės priežiūros ir remonto veiklos metu susidariusios atliekos.

Senas padangas, kaip ir kitas didelių gabaritų atliekas (baldus, televizorius, šaldytuvus ir kitokią naudotą buitinę techniką, kompiuterius), gyventojai gali atvežti ir nemokamai palikti didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelėse. Paprastai šios aikštelės nemokamai priima iki penkių padangų, todėl, prieš veždami atliekas į artimiausią aikštelę, gyventojai turėtų pasitikrinti, kiek padangų atliekų priimama būtent toje aikštelėje.

Juridiniams asmenims rekomenduojama kreiptis į padangų atliekas tvarkančią įmonę ir jas atiduoti pagal padangų atliekų perdirbimo ir panaudojimo sutartį. Informaciją apie padangas tvarkančias įmones teikia regionų aplinkos apsaugos departamentai.

Aplinkos ministerija primena, kad pagal nustatytą minimalų žalos aplinkai atlyginimo dydį už ne vietoje išmestą padangą gali tekti atlyginti daugiau kaip 140 Eur aplinkai padarytą žalą.