Jo padarytose nuotraukose matyti žydintis ir įvairiomis atliekomis užterštas vanduo. Skaitytojas spėjo, kad gyvūnai galėjo nugaišti būtent dėl didelės taršos.

„Palangoje, Rąžės uoste, aptikti negyvi du bebrai ir dar vienas neaiškus gyvūnas. Gali būti, kad jie nugaišo dėl didelio užterštumo“, - laiške redakcijai rašė skaitytojas.

GRYNAS.lt Palangos miesto savivaldybės paprašė pakomentuoti situaciją. Savivaldybės ekologė Reda Kairienė patikslino, kad Rąžės upėje buvo rasti ne bebrų, bet kačių lavonai. „Tai patvirtino įmonės „Nuaras“ specialistai. Manome, kad su upės neva užterštumu jų nugaišimą sieti nebūtų logiška. Deja, kad ir kaip būtų gaila, manome, kad tai – piktavalių žmonių poelgis“, - komentavo savivaldybės atstovė.

R. Kairienė teigė nemananti, kad upė yra užteršta. Anot jos, Rąžė yra nuolat valoma, o jos vanduo pastoviai tiriamas.

„Kaip ir visoje Lietuvoje, Palangos mieste esantys upeliai taip pat kenčia nuo sausros. Atliekos nuo upelių paviršiaus renkamos nuolat, ne rečiau kaip vieną kartą per savaitę. Darbus vykdo UAB „Palangos komunalinis ūkis“. Periodiškai (vieną kartą per ketvirtį) yra atliekami upelių vandens fizikinių-cheminių kokybės elementų tyrimai“, - informavo R. Kairienė.