Muziejaus direktorius Virgilijus Poviliūnas BNS sakė, kad abu tiltus tvarkyti nuspręsta jau prieš beveik trejus metus, kait buvo parengtas ir planuojamų darbų projektas.

„Bėdos yra tos, kad tiltai jau savo atgyveno, ypač medinė danga. Mes planuojame restauruoti ir gelžbetoninę dalį. Tad viskas priklausys nuo finansavimo. Šiemet bus paruošiamieji darbai, realiai tvarkymas prasidės kitais metais“, - sakė V.Poviliūnas.

Anot jo, didžiausias reikalavimas statybininkams - remontas neturi trukdyti lankytojams, tad nemaža dalis pinigų bus skirta įrengti laikiniems pontoniniams tiltams, kurie bus nutiesti šalia dabartinių.

„Nemaža suma teks pontono įrengimui. Abiems tiltams numatyta apie 3 mln. litų, bet konkreti suma paaiškės, kai įvyks konkursas, parodys darbų eiga - reikia sutvarkyti ir tiltų konstrukcijas, ir apšvietimą“, - teigė muziejaus direktorius.
Trakai ir tiltas, vedantis į pilį

Tiltų tvarkymui lėšos planuojamos skirti per Lietuvos kelių direkciją. Anot muziejaus direktoriaus, tiltų atnaujinimo darbai neturėtų užtrukti daugiau nei dvejus metus.

Tiltai nėra istorinė vertybė - jie pastatyti 1977-aisiais metais, paskutinį kartą medinės tilto konstrukcijos buvo keistos prieš 15 metų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)