Siekiant užkirsti kelią žuvų išteklių naikinimui, Seimas priėmė Administracinių teisės pažeidimų kodekso 87 straipsnio pakeitimą ir sugriežtino administracines sankcijas už neteisėtą žvejybos įrankių gaminimą, realizavimą, įsigijimą arba laikymą, už žvejybą draudžiamu būdu ar panaudojant neteisėtus žvejybos įrankius.

Nustatyta, kad asmenims už neteisėtą žvejybos įrankių, kuriuos naudoti draudžia teisės aktai, gaminimą, realizavimą, įsigijimą arba laikymą, numatyta bauda nuo dviejų šimtų iki septynių šimtų litų su šių įrankių ir priemonių konfiskavimu.

Panaudojus draudžiamus žvejybos įrankius ar už žvejybą draudžiamu būdu, teks mokėti baudą nuo keturių šimtų iki vieno tūkstančio litų ir taip pat bus taikomas įrankių ir priemonių konfiskavimas.

Administracinių teisės pažeidimų kodekso 87 straipsnio pakeitimas įsigalios po 3 mėnesių, t.y. nuo š.m. rugsėjo 28 d.

Aplinkos apsaugos pareigūnams sulaikyti pažeidėjus labai padeda gaunama informacija iš žvejų mėgėjų ir iš kitų asmenų, kurie nelieka abejingi, pastebėję daromą pažeidimą. Informaciją apie pastebėtus pažeidimus galima pranešti telefonu (8 37) 32 0704, 40 9797 arba el.p. kauno.raad@krd.am.lt