Mažeikių rajono aplinkos apsaugos pareigūnai dalyvavo šlakių įveisimo į Šerkšnės, Viešetės ir Lūšės upelius darbuose. Šlakius užaugino ir į Mažeikių rajono upelius išleido Žuvininkystės tarnybos prie Lietuvos Respublikos Žemės ūkio ministerijos Žuvivaisos skyriaus Žeimenos poskyris.

Viso buvo išleista penkiolika tūkstančių vienetų šlakių jauniklių, tad netrukus Mažeikių upeliuose galėsime žavėtis lašišinėmis žuvimis. Šių žuvų įveisimas pagerins vandens telkinių biologinės įvairovės būklę. Be to, žuvys skanios ir mėgiamos žvejų, todėl vandens telkiniai pritrauks daugiau žvejų, žmonės daugiau laiko leis gamtoje, patys pasigaus maisto ir galė būti garantuoti, kad valgo sveiką žuvį.

Šlakis, šlakys arba jūrinis upėtakis (lot. Salmo trutta trutta, angl. Sea Trout, vok. Meerforelle) – lašišažuvių žuvis, priklausanti lašišinių (Salmonidae) šeimai, upėtakio porūšis.

Labai panaši į lašišą, nuo kurios skiriasi kiek aukštesniu uodegos stiebeliu, arčiau snukio galo esančiomis akimis. Kūno šonuose, virš ir žemiau šoninės linijos yra X ar pusmėnulio formos tamsių dėmių. Lytiškai subrendusio patino kūno šonuose yra dar rausvų dėmelių. Žvynai smulkūs. Pelekai pilki.

Paplitęs Baltijos jūroje. Nerštui migruoja į Nemuno baseino šaltavandenes upes. Jaunikliai iš upių migruoja į jūrą. Nykstanti verslinė žuvis.