Akcijos metu surengta 13 reidų kartu su neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais, policijos bei priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento specialistais. Žmonėms buvo aiškinama, kaip taisyklingai tvarkyti susidariusias atliekas, nustatytas vienas atliekų deginimo atvejis, pažeidėjui skirta bauda.

Aplinkosaugininkai primena, kad sodininkystės ir daržininkystės atliekas, žolę ir lapus miestuose ir miesteliuose deginti draudžiama. Kitas atliekas deginti buityje ir įmonių katilinėse draudžia LR Aplinkos oro apsaugos įstatymas

Už žolės, nukirstų medžių, lapų, šiaudų, laukininkystės ir daržininkystės atliekų deginimą, pažeidžiant aplinkos apsaugos reikalavimus, piliečiams gresia baudos nuo 28 iki 231 Eur, o pareigūnams - nuo 57 iki 289 Eur. Taip pat gali tekti atlyginti gamtai padarytą žalą. Šiuo metu numatyta, kad vien už deginimo faktą yra skaičiuojamas 100 eurų žalos dydis, prie jo pridedant apskaičiuotą žalą gamtai pagal išdeginto ploto dydį.

Aplinkosaugininkai primena, kad biologiškai skaidžias (sodo, daržo ir pan.) atliekas galima kompostuoti arba vežti į žaliųjų atliekų kompostavimo aikšteles.