Čia atvyksta keliautojai iš viso pasaulio, kurie išsiveža šilčiausius prisiminimus. Dažnai vienu iš tų prisiminimų tampa žmogus, kuris palengvino kelionę, suteikdamas informaciją apie lankytiną objektą ir parko lankymo ypatybes.

Būtent tokiu žmogumi Kuršių nerijos nacionalinio parko (KNNP) direkcija kviečia tapti - šiuo metu renkami savanoriai, kurie lankytinose vietose bendrautų su parko lankytojais, teiktų informaciją apie parką.

Citata
M. Duobinis teigia, jog savanorius kviečia iš visos Lietuvos, tačiau pati direkcija kol kas neturi galimybių jų apgyvendinti.

„Dabar mūsų galvos skausmas - artėjančios mokinių vasaros atostogos. Kai tik jos prasideda, į Kuršių nerija važiuoja vaikučiai-pabiručiai. Kartais vaikai pasklinda po kopas ir sudėtinga juos sugaudyti. Savanoriai galėtų šiek tiek sukontroliuoti šiuos srautus, paaiškinti, apie unikalias gamtos vertybes,“ - kalbėjo KNNP direkcijos atstovas Martinas Duobinis.

Pareiškę norą užsiimti savanoriška veikla Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijoje bus apmokyti, pakviesti į mokomąjį žygį, su jais pasirašyta savanoriškos veiklos sutartis. Savanoriais gali būti vyresni kaip 14 metų asmenys. Asmenys, jaunesni kaip 18 metų, gali dalyvauti savanoriškoje veikloje, jeigu tam neprieštarauja vaiko atstovas.

Visus susidomėjusius savanoriška veikla aktyviuoju turizmo laikotarpiu, prašome registruotis el. paštu: martinas.duobinis@nerija.lt.

M. Duobinis teigia, jog savanorius kviečia iš visos Lietuvos, tačiau pati direkcija kol kas neturi galimybių jų apgyvendinti.

Taip pat parkas kviečia įmones ir asmenis, kurie nėra abejingi Kuršių nerijos išsaugojimui, prisidėti prie savanoriškos veiklos finansavimo. Skirtos lėšos bus naudojamas savanorių apmokymui, jų transportavimo išlaidoms, apsaugos priemonėms nuo lietaus ir saulės, savanoriams skirtų marškinėlių leidybai ir kitoms savanorišką veiklą skatinančioms priemonėms.