XIX amžiaus pradžioje Kuršių nerijos kraštovaizdyje dominavo kopos, vėliau jos buvo užsodintos kalnapušėmis. XX amžiaus septintajame dešimtmetyje miškai jau užėmė apie 60 procentų visos Kuršių nerijos teritorijos, o 2012 m. jų buvo beveik 73 procentai.
Pasenę kalnapušės
Citata
Miškas bus retinamas ir Bulvikio, Pervalkos, Preilos raguose. Tai daroma norint išryškinti šių teritorijų unikalų reljefą.

Pasak Kuršių nerijos nacionalinio parko direktorės Aušros Feser, nereiktų baimintis, kad kertami senų kalnapušių didesni plotai. Per ateinantį dešimtmetį planuojama atkurti 300 hektarų buvusių miškų kalnapušes pakeičiant paprastosiomis pušimis. 173 hektarai iškirstų plotų vėl bus atsodinami kalnapušėmis. Tačiau, tai bus daroma ne anksčiau, kaip po metų, kai pailsės dirva. Specialistai jau turi paruošę tūkstančius kalnapušių sodinukų daigų. 
Miškas atkuriamas nebus tik pamario ir kopų palvėse, siekiant palaikyti atvirų erdvių kraštovaizdį. Čia Kuršių nerijai bus sugrąžintas pirmykštis kraštovaizdis, kuris taip žavėjo rašytoją Tomą Maną. Miškas bus retinamas ir Bulvikio, Pervalkos, Preilos raguose. Tai daroma norint išryškinti šių teritorijų unikalų reljefą.
Bulvikio ragas, kuriame taip pat bus retinamas miškas

Šiuo metu rekreacinėse vietose šalia gyvenviečių yra vykdomi kraštovaizdžio formavimo kirtimai, kurių rezultatas - šviesūs, parkus primenantys miškai.

Naujajame Kuršių nerijos nacionalinio parko vidinės miškotvarkos projekte į miškininkystės klausimus buvo žiūrėta kiek plačiau, juos siejant su visa gamtine aplinka, biologine įvairove bei kultūros paveldu. 

Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija užtikrino, kad miško kirtimo darbai bus vykdomi lėtai, atsakingai, fiksuojant pasikeitimus, stebint ir po penkerių metų tikslinant numatytus darbus. 

Pagrįstai keliamas uždavinys, kad Pasaulio paveldo vertybių sąraše įrašyta Kuršių nerija, kaip kultūrinio kraštovaizdžio pavyzdys, toks išliktų ir ateityje.