Turės atlyginti žalą

Moteris skundėsi, kad kelias tokios prastos būklės, jog važiuojant juo bet kada gali būti sugadintas automobilis. O svarbiausia, kad reikalui esant gyventojus gali būti sunku pasiekti medikams ar policijos pareigūnams. Dėl to vietiniai gyventojai labai nerimauja. Jie sako, kad tokios blogos kelio būklės dar niekad nėra buvę. Žmonės įsitikinę, kad kelią sugadino nukirstus medžius išsivežantys miškininkai. Moteris sako, kad dar blogesnę kelio būklę sunku būtų įsivaizduoti.

Laikinai Lavoriškių seniūno pareigas einantis Markas Pilatas GRYNAS.lt teigė, kad tarsis su miškovežių vairuotojais dėl žalos atlyginimo. Esą jie ir sugadino savivaldybei priklausantį kelią.

„Kiekviena didelė gabaritinė priemonė, vadinamieji miškovežiai, kurie važinėja savivaldybės keliais, privalo turėti leidimus važinėti. Aišku, jie šito neturi. Tai jau yra viena iš problemų. Ir kai jie važinėjo lyjant arba sningant, kai žiema buvo, tai sugadino mūsų kelius“, - pasakojo M. Pilatas.

Pasak seniūno, žala turės būti kompensuota: „Iš savo pusės pradedam kabutėse kovą su jais, nes jie privalo atlyginti žalą. Todėl dabar planuojame tartis dėl žalos atlyginimo su miškovežių savininkais. Ten yra privatūs miškovežiai, yra daug skirtingų įmonių, kurie veža privačių miškų medieną.“

Keliu piktinasi jau labai seniai

Vilniaus miškų urėdijos Taurų girininkijos girininkas Alvydas Bareika GRYNAS.lt teigė, kad dėl toje vietoje esančio kelio problemų kyla jau seniai. Tiesa dabar miškovežių eismas ten yra uždraustas.

„Kelias yra duobėtas, nelygus paviršius, tai iš lėto važiuojant automobilis nelaužomas, o jeigu greičiau, tai, žinoma, kad yra problema. Aš kiekvieną dieną tuo keliu važiuoju, tai jau įgriso ta būklė“, - kalbėjo A. Bareika.

Pasak girininko, šiuo metu sunkiasvorės technikos eismas šiuo keliu yra uždraustas: „Kiek man žinoma, Savivaldybės administracijos direktorius yra parašęs įsakymą ir apribojo sunkiasvorės technikos važinėjimą tuose keliuose. Šiuo metu sunkiasvorių automobilių judėjimas yra nevykdomas. Iki balandžio 15 dienos mes medienos nevežame tais keliais. O šiaip kelio būklė yra tokia nuo rudens, nepastebėjau pablogėjimo.“

Girininko teigimu, šią problemą turi spręsti savivaldybė, nes jai priklauso šis kelias: „Matyt, nepakankamas dėmesys yra skiriamas kelių priežiūrai. Dėl to ta būklė ne vienam piliečiui kelia nerimą. Viskas atsiliepia į finansus, kada reikia remontuoti automobilio važiuoklę. Tai savivaldybės keliai. Žiemos metu dar kreipėsi į mane vietiniai gyventojai, aiškinomės, kieno tai kompetencija, kas čia turėtų spręsti. Mes, miškininkai, visada, kai tvarkome savo vietinės reikšmės kelius, prabraukiame ir ten, palyginame kelio profilį, bet žiemos metu tokie darbai nevykdomi. Bet pasipiktinimas iš visuomenės dėl to kelio yra.“