Pastatytuose įrenginiuose bus tvarkomos ir surenkamos komunalinės atliekos iš Kauno miesto savivaldybės, Kauno, Kėdainių, Jonavos, Kaišiadorių bei Raseinių rajonų savivaldybių.

Įgyvendinant projektą „Kauno regiono komunalinių atliekų tvarkymo sistemos plėtra“ 2015 m. baigti statyti mechaninio ir biologinio apdorojimo įrenginiai Kaune bei Kėdainiuose.

Projektu bus siekiama užtikrinti, jog Kauno regione būtų perdirbama ir kitaip panaudojama ne mažiau kaip 50 proc. visų Kauno regiono teritorijoje susidarančių komunalinių atliekų.

Projekto biudžetas 34,4 mln. eurų: iš jų 29,2 mln. eurų skirti iš Europos Sąjungos Sanglaudos fondo, 5,2 mln. eurų prie projekto įgyvendinimo prisidėjo projekto vykdytojas VšĮ Kauno regiono atliekų tvarkymo centras.

Bendrasis Kauno regiono komunalinių atliekų tvarkymo sistemos sukūrimo ir plėtros projektų tikslas yra tobulinti sukurtą regioninę atliekų tvarkymo sistemą. Taip pat teikti Kauno regiono gyventojams tinkamas, ekonomiškas, saugias aplinkai ir visuomenei atliekų tvarkymo paslaugas, atitinkančias valstybės teisės aktų reikalavimus, standartus ir strateginius tikslus, kurie nustatyti vadovaujantis ES direktyvomis ir reglamentais.