Kaip praneša Hidrometeorologijos tarnyba prie Aplinkos ministerijos, pastaruoju metu daugelyje urėdijų numatomas didelis miškų gaisrų pavojus (4 klasė).

Todėl Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas primena gyventojams, kad šiuo metu lankantis miškuose būtina elgtis itin atsargiai. Nes kaip rodo statistika, dažniausiai gaisrus miškuose sukelia neatsargūs poilsiautojai, grybautojai ir uogautojai, numetę neužgesintą nuorūką, degtuką arba palikę neužgesintą laužą. Miške dabar labai greitai gali užsiliepsnoti sausa žolė, spygliai, dervingos medžių šakelės, sausos samanos. Ypač didelį pavojų miškams kelia juose deginami laužai. Todėl esant sausam ir karštam orui, juos kūrenti  miške draudžiama. 

Beje, vykdami į mišką poilsiauti, atkreipkite dėmesį į oro ir gaisringumo prognozę, į miške ir poilsio aikštelėse esančias informacijos priemones, vykdykite visus miškininkų ir priešgaisrinės apsaugos darbuotojų nurodymus.
Citata
Vien šį savaitgalį ugniagesiams teko gesinti 10 gaisrų miškuose, 28 gaisrus pievose, 2 gaisrus durpingose pievose ir 1 gaisrą durpyne.

Jei pastebėsite miške beįsiplieskiantį gaisrą, nepraeikite abejingai pro šalį, tuoj pat skambinkite bendruoju pagalbos telefonu 112 ir mėginkite jo plitimui užkirsti kelią – kastuvu ar lazdomis išrauskite ne siauresnę kaip 0,5 metro mineralizuotą juostą. Jei gaisras nedidelis, pasistenkite jį užgesinti patys, nelaukdami kol ugnis išplis į didesnius plotus.

Užsidegusią miško paklotę nedideliame plote galima užgesinti, užplakant liepsną medžių šakomis, drabužiais arba užtrypiant kojomis. Tokius gaisrus taip pat galima gesinti vandeniu arba užberti žemėmis. Nepavykus ugnies užgesinti, nedelsiant iškvieskite ugniagesius. Jeigu liepsna įsisiautėjo ir matote, kad jos neįveiksite, geriausia pasišalinti į tą pusę iš kur pučia vėjas.