Pasvalio rajone tekančioje Mūšos upėje Panevėžio miesto gyventojas, naudodamas tinklinį draudžiamą ne mėgėjiškos žvejybos įrankį, bandė pasigauti šviežios žuvies. Šiam žvejui dalinai pasisekė, nes Panevėžio RAAD aplinkosaugos pareigūnai prisistatė tik pradėjus neteisėtą žvejybą, todėl dar nespėjo padaryti žalos vandens gyvūnijai ir teks sumokėti tik administracinę baudą.

Labiau nepasisekė dviems Panevėžio rajono Naujamiesčio miestelio gyventojams, kurie užtempė statomą tinklaitį Nevėžio upės senvagėje ties Naujamiesčiu. Susėdę ant Nevėžio upės kranto gurkšnojo alų, svajojo apie šviežią žuvį ant Joninių stalo ir net neįtarė, kad jie yra stebimi Panevėžio RAAD GGA inspekcijos pareigūnų. Kad būtų užtikrinta apsauga, brakonieriai kartu su savimi buvo pasiėmę ir savo šunį, tačiau, matyt, šunelis silpnai dresuotas, nes neinformavo šeimininkų apie gresiantį susitikimą su pareigūnais. Ištraukus statomą tinklą, jame buvo lynas ir karšis.

Minėtiems pažeidėjams buvo surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai – už žvejybą draudžiamais, ne mėgėjų žvejybos įrankiais jų laukia administracinės baudos nuo 115 iki 289 eurų. Taip pat teks atsisveikinti su tinklais ir sugauta žuvimi, o pažeidėjai turės atlyginti žalą žuvų ištekliams, kurios dydis - apie 132 eurus.
Sučiupti brakonieriai