Takeliu, vedančiu link didžiulio bebrų namelio, pasirodo, vaikštinėja ne tik bebrai, o ten valtį įsigudrino laikyti ir vietiniai brakonieriai. Tiesa, norint rasti paslėptą valtį tenka užlipti ant bebryno ir nusileidus jau kitoje pusėje dar paėjėti siauru linguojančiu takeliu tarp nendrių. Varnių regioninio parko pareigūnų duomenimis, tai pirmas toks įžūlus atvejis, kai rezervate brakonieriai drįsta ne tik žvejoti, statyti tinklus, bet ir pastoviai laikyti pakankamai geros būklės medinę valtį.

Radus valtį kilo įtarimas, kad gali būti pastatyti ir tinklai. Siekiant išvengti didesnės žalos gamtai nuspręsta nedelsiant konfiskuoti rastą valtį ir taip pat patikrinti ežerą dėl galimai pastatytų tinklų. Transportuojant konfiskuotą valtį ežere, visai šalia nuo jos laikymo vietos, aptikta ir tinklo pradžia – pabaiga beveik už 500 metrų. Į vieną tinklą surišta apie 15 mažesnių tinklų. Tinklas nedelsiant išimtas ir taip pat konfiskuotas.

Šiuo atveju buvo vadovautasi išmintimi, kad geriau žvirblis rankoje nei briedis girioje ir nebuvo rengta pasala, tačiau VRPD pareigūnai įspėja, kad brakonierių sulaikymas rezervate būtų itin skausmingas finansiškai. Bauda tokiu atveju siektų iki 289 eurų, konfiskuojama valtis, tinklai, taip pat būtų skaičiuojama žala gamtai. Žalos, padarytos gamtiniame rezervate, dydis dauginamas iš 3, todėl, pavyzdžiui, už vieną pagautą lydeką gamtiniame rezervate reikėtų papildomai pakloti 435 eurus.

Taigi žvejyba draudžiamais įrankiais rezervate nesėkmingos žvejybos metu (sugauta viena lydeka), kainuotų 724 eurus, o jei sėkminga žvejyba ir laimikis didesnis, pasiskaičiuokite patys.
Brakonierių tinklai