Savivaldybė informavo, kad šiemet jau nušienauta aštuoni hektarai miesto teritorijų, kur buvo labiausiai paplitę invaziniai augalai - kovojant su jais išbandytas ir neseniai registruotas herbicidas, skirtas naikinti šiuos augalus.

Miesto teritorijas, kuriose želia šie atvežtiniai ir Lietuvoje paplitę augalai, šiuo metu ruošiamasi šienauti jau antrą kartą, tačiau sostinėje dar yra privačių nesutvarkytų sklypų, kuriais turėtų pasirūpinti patys savininkai.

„Savivaldybė patikrino privačius sklypus sostinėje, kuriuose auga Sosnovskio barščiai ir įspėjo 90 žemės sklypų savininkus nušienauti savo sklypus per nurodytą terminą. Daugiausiai tokių sklypų aptikta Pilaitėje ir Pašilaičiuose. Jei privačių sklypų savininkai ir toliau neprižiūrės savo teritorijų, iš kurių plis pavojingi augalai, savivaldybė skirs ir baudas – iki 600 eurų“, - įspėjama savivaldybės pranešime.

Siekiant apsaugoti aplinkinius sklypus, kad augalai neišplistų, savivaldybė žada imtis šienavimo ir privačiuose sklypuose, jei jų savininkai ignoruos raginimus - už darbus jiems bus atsiųstos sąskaitos.

Sosnovskio barščių sultyse yra medžiagų, kurios gali smarkiai apdeginti neapsaugotą žmogaus odą, sukelti ypač stiprią organizmo alerginę reakciją – odos paraudimus, dideles vandeningas pūsles, kurios plyšusios virsta ilgai negyjančiomis žaizdomis. Šienaujant šiuos pavojingus augalus, būtina užsidėti apsauginius akinius, apsirengti drabužius ilgomis rankovėmis, naudoti pirštines ir guminius batus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)