Rokiškio rajono teritorijoje, Jūžintų seniūnijoje, Panevėžio RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai vykdė reidą - medžioklės kontrolę nakties metu. Reido metu buvo stabdomi ir tikrinami automobiliai. Vieni skubėjo į namus, veždami eglutes šventėms su jų įsigijimo dokumentais, kiti vairuotojai vyko į svečius.

Stabdant vieną automobilį netoli Šetekšnio ežero automobilis sumažino greitį, tačiau privažiavęs prie pareigūnų automobilio staiga padidino greitį nė nemanydamas sustoti. Maždaug už dviejų kilometrų gaudynių trasos, ties Vazajaus ežeru, vairuotojas, net neišjungęs variklio iššoko iš automobilio ir pasileido į šalia sodybos augančius vaiskrūmius ir ten tamsoje atsigulė bandydamas pasislėpti.

Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnams teko išklausyti nemažai priekaištų, kad jie dirba ne savo darbą, kad pažeidėjas bendrautų, jeigu čia atvyktų policininkai. Kadangi jis nepateikė nei asmens, nei automobilio dokumentų, netrukus iš Rokiškio atvyko ir policijos ekipažas.

Tada pilietis V. K. pasirinko, kad jis geriau bendraus su aplinkosaugos pareigūnais. Jam tokia galimybė buvo suteikta. Už draudžiamų nemėgėjiškos žvejybos įrankių (1 statomas tinklas ir 1 venteris) laikymą piliečiui V. K. surašytas Administracinių teisės pažeidimų protokolas ir bus paskirta administracinė bauda, kurios dydis nuo 144 iki 289 eurų ir teks atsisveikinti su brakonieriavimo įrankiais.

Už tai, kad nepakluso aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūno reikalavimui sustabdyti autotransporto priemonę, teks mokėti administracinę baudą, kurios dydis irgi nuo 144 iki 289 eurų.

Dar vienas protokolas buvo surašytas Rokiškio rajono policijos komisariato pareigūnų už tai, kad vairavo neblaivus 1,6 prom., taip pat Rokiškio rajono policijos komisariato pareigūnai iš jo išvežė automobilį, nes jam jau anksčiau už vairavimą neblaiviam buvo atimta teisė vairuoti transporto priemones.