Kaip skelbia KAAT, teismas išnagrinėjo pareiškėjo R. Malinausko skundą, kuriame jis nesutinka pašalinti tvoros ir prašo panaikinti 2014 m. gegužės 21 d. Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamento Druskininkų agentūros privalomąjį nurodymą bei Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamento 2014 m. birželio 10 d. sprendimą. 

Pareiškėjas savo skunde teigė, jog tvora, kuri yra jo nuosavybė, teisėtai įgyta ir registruota viešajame registre, tačiau buvo pastatyta ne jo, o ankstesnių savininkų. Nuosavybės teisę į tvorą saugo įstatymai ir Lietuvos Respublikos Konstitucija.

Teismas, išnagrinėjęs bylą iš esmės, nesutiko su pareiškėjo pozicija ir nurodė, jog svarbu tai, jog tokia tvora yra/buvo įrengta, nors pagal teisės aktų reikalavimus, pakrantės apsaugos juostoje draudžiama tverti tvoras, išskyrus atvejus, kai aptverti numatyta normatyviniuose dokumentuose dėl eksploatavimo saugumo. Kadangi teisminio proceso metu pareiškėjas neįrodė, t. y. nepateikė prejudicinę reikšmę turinčių įrodymų, kad tvora buvo pastatyta siekiant užtikrinti eksploatavimo saugumą, todėl ginčijamas Privalomasis nurodymas buvo priimtas vadovaujantis galiojančiais teisės aktais.
Ričardas Malinauskas

Šis sprendimas per keturiolika dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti apskųstas apeliaciniu skundu Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui per Kauno apygardos administracinį teismą.

GRYNAS.lt susisiekus su Druskininkų meru ir pasiteiravus, ką jis ketina daryti toliau, R. Malinauskas net nesuabejojo: „Skųsiu. Dar tikiuosi, kad Lietuvoje yra nors kažkiek teisingumo ir įstatymai atgalinėmis datomis negali galioti. Bet jeigu yra politinis spaudimas, tai jau kiti dalykai“.

Anot mero, jis eis taip toli, kiek reikės: „Jeigu reikės, kreipsiuos ir į Konstitucinį teismą“.

O perklausus, ar dviejų iki tol savo sprendimą paskelbusių instancijų - KAAT ir Alytaus RAAD – verdiktas neįtikina, meras teigė, kad RAAD sprendimas apskritai nesiskaito: „Tai ne instancija, tai yra politinis užsakymas ir valdžios nurodymas.“