Jau ne pirmą kartą akcijoje DAROM dalyvaujantys DELFI darbuotojai ir šiemet prisidėjo prie atliekų rinkimo akcijos. Šiais metais buvo pasirinkta atkarpa Žvėryno mikrorajone - nuo šiukšlių išvaduota Neries krantinė.

DELFI vyriausioji redaktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė sako, kad aplinka – tai mes patys ir kiekviena mūsų numesta šiukšlė gali turėti didelių pasekmių. Ji teigė aplinkosauginėms idėjoms skirianti didelį dėmesį.

„Namuose visada vietoje Kalėdų eglutės močiutė merkdavo šaką, nes gailėjo medžių, vėliau skautų stovykloje išmokau stovyklauti miške jam minimaliai kenkdama. Dabar skrupulingai rūšiuoju namie ir biure, ir spaudžiu dėl to kolegas, nes, sužinojusi, kad vandenyne plūduriuoja milžiniška plastiko atliekų sala, negaliu išmesti net mažiausio maišelio, tai kaip liga. Apsitvarkykime, nes mūsų aplinka - tai mes patys. Už atsainų požiūrį gamta atkeršys, tik tai teks iškęsti jau mūsų vaikams“, – sako M. Garbačiauskaitė-Budrienė.

Redakcijos kolektyvui akcija DAROM yra ne tik gamtos tvarkymo akcija, bet ir proga kartu nuveikti dar vieną gerą darbą. Be to, kaip teigia DELFI vyr. redaktorės pirmasis pavaduotojas ir kasmet akcijoje dalyvaujantis Kęstutis Cemnolonskis, ši diena skirta ir apmąstymui, kodėl žmonės teršia gamtą ir sprendimų paieškoms, ką daryti, kad tai pasikeistų.

„Aš kiekvienais metais dalyvauju DAROM ir ne tik tą dieną. Akcija skirta ne tik rinkti šiukšles, bet ir susimąstyti, kiek daug mes teršiame aplinką ir pagalvoti, ką daryti, kad tai pasikeistų. Vienais metais su kolektyvu plaukėme baidarėmis ir rinkome šiukšles iš vandens. Bet jų buvo tiek daug, kad nepajėgėme visų surinkti. Todėl pradėjome eiti pas žmones, kurie gyvena pakrantėje ir klausėme, dėl kokių priežasčių jie meta šiukšles krantinėje. Gyventojai nesuprato, kodėl mes to klausiame, jiems tai buvo natūralus dalykas. Todėl, manau, kad DAROM dar yra ir diena suprasti, kodėl negalima teršti", – pasakoja K. Cemnolonskis.

Kokią aplinką susikursime, tokioje ir gyvensime. Tuo vadovaudamasis DELFI kolektyvas skatina domėtis aplinkosauga ir ne tik rinkti atliekas DAROM akcijos metu, bet ir visus metus stengtis gerbti gamtą.

DAROM IR GAMTA PADĖKOS! - su tokiu šūkiu akcijos organizatoriai kviečia dalyvauti jubiliejinėje nacionalinėje tvarkymosi akcijoje DAROM 2017.

DAROM arba Let's do it World – tarptautinė aplinkosaugos organizacija, kuri vienija daugiau nei 112 pasaulio valstybių, ir 2013 metais buvo pripažinta JTO. Idėjos autoriai – estai, tačiau Lietuva buvo viena iš pirmųjų šalių, kuri prisijungė prie šio judėjimo. Dabar DAROM – viena iš įtakingiausių organizacijų Lietuvoje, kuri nuo 2008 metų kasmet organizuoja aplinkos tvarkymo akciją DAROM ir kitus aplinkosaugą bei pilietiškumą skatinančius renginius visoje Lietuvoje.