Rambyno regioninio parko direkcija finansavo eglės gyvybingumo palaikymo darbus. Atliktas dirvožemio atkūrimas po egle, įterpiant į jį pjuvenas su mikorizės grybu. Šilutės miškų urėdija finansavo lentinio tako ir dviejų stendų įrengimo darbus. Nuo šiol Raganų eglę galės pamatyti ir neįgalūs lankytojai.

Raganų eglė – gamtos paminklas. Jos aukštis 32 m, liemuo 5 m, o 80 cm aukštyje šakojasi į 18 kamienų. 2007 m. pabaigoje, po praūžusios vėtros, vienas kamienas nulūžo.

Apie eglės atsiradimą pasakojamos legendos. Žmonės sako, kad kažkada dar mažos eglaitės viršūnę prajodamas nukirto Napoleonas, todėl ji tokia keista ir išaugo. Gamtininkė Eugenija Šimkūnaitė dėl keistos formos eglę praminė Raganų šluota.
Lentinis takas prie eglės

Daugiakamieniai medžiai atsiranda dėl sutrikdyto natūralaus augimo. Jei pagrindinį jauno medelio kamieną pažeidžia žvėrys ar ligos, iš šoninių pumpurų gali išaugti ūgliai. Esant tam tikroms sąlygoms jie virsta naujais kamienais. Dvikamienių medžių pasitaiko gana dažnai, gerokai mažiau auga trikamienių ir labai retai pavyksta aptikti medžių, turinčių keturis ar daugiau kamienų.

Rambyno regioninio parko direkcija, sutvarkius aplinką prie Raganų eglės, tikisi sulaukti dar daugiau lankytojų.