Preliminari padaryta žala gamtai vertinama apie 14 tūkst. eurų. Suma šiuo metu dar tikslinama. Kauno apskr. VPK pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 272 str. 1 d. dėl neteisėto medžiojimo ar žvejojimo arba kitokio laukinės gyvūnijos išteklių naudojimo.

Ikiteisminio tyrimo metu, bendradarbiaudami su Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento specialistais, pareigūnai nustatė ir sulaikė du, kaip įtariama, brakonieriavusius vyrus, neetatinius aplinkos apsaugos inspektorius.

Ironiška, vienas iš įtariamųjų bendradarbiaudamas su gamtos apsaugos specialistais pats dalyvavo sulaikant brakonierius.

„Labai skaudu pažymėti tai, kad tarp aplinkosaugininkų atsiranda tokių žmonių, kurie turėdami aplinkosaugininkų pažymėjimus, daro tokius dalykus, vietoj to, kad saugotų gamtą. Čia yra ne pirmas atvejis, tačiau aplinkos apsaugos inspekcija valosi nuo tokių žmonių“, - kalbėjo Tomas Barkauskas, Gyvosios gamtos inspekcijos viršininkas.

Vyrų gyvenamosiose ir pagalbinėse patalpose atliktos kratos. Kratų metu rasta ir paimta: šaunamieji ginklai, šaudmenys, tūtelės, optiniai taikikliai, kaip įtariama, naktinio matymo įranga ir kt. daiktai. Leidimus šaunamiesiems ginklams ir šaudmenims vyrai turėjo, tačiau dalis ginklų buvo laikomi pažeidžiant nustatytą tvarką.

Taip pat buvo paimtas ir vieno iš sulaikytų vyrų automobilis „Audi 100“, kuriuo, kaip įtariama, į sodybą buvo pargabenti nušauti elniai. 1991 m. ir 1985 m. gimusiems Kauno miesto gyventojams pareikšti įtarimai dėl neteisėto medžiojimo, jiems paskirtos kardomosios priemonės nesusijusios su laisvės apribojimu. Tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros prokurorai.