Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Pasvalio rajono agentūros vyr. specialistas Rimas Čirvinskas GRYNAS.lt patvirtino, kad iš tiesų toks pažeidimas užfiksuotas.

„Gavome pranešimą, kad lygtai ten briedžiai. Nuvažiavome ir pamatėme, kad tenai yra elniai. Paskaičiavau, kad padaryta 76 720 litų žala gamtai, tai yra labai didelė žala. Pagal baudžiamojo kodekso straipsnį reikėtų pradėti ikiteisminį tyrimą, kurį daro policija“, - situaciją komentavo R. Čirvinskas.

Jis teigė, kad dėl pradėto ikiteisminio tyrimo negalintis pasakyti, ar jau yra įtariemieji, ar tai gali būti vietinio gyventojo darbas. Tačiau patvirtino, kad tokio masto brakonierystės atvejis jų rajone – pirmasis.

„Galvas saugo to medžioklės ploto medžiotojai – medžiotojų būrelis“, - sakė R. Čirvinskas.
Taurusis elnias

GRYNAS.lt primena, kad tauriųjų elnių patinų medžioklė leistina tik nuo rugpjūčio 15 iki lapkričio 15 d. Antramečius elnių patinus galima medžioti ilgiau - iki gruodžio 31 d. Tauriųjų elnių patelių medžioklė galima nuo spalio 1 d. iki gruodžio 31 d. Tauriųjų elnių jauniklius leidžiama medžioti nuo spalio 1 d. iki vasario 1 d.