Atsinaujinančių išteklių energetikos įstatyme nustatyta, kad elektrinė – elektros energijos gamintojo nuosavybės ar kita teise valdomas energetikos objektas, skirtas elektros energijai ar elektros ir šilumos energijai bendrosios gamybos būdu iš atsinaujinančių išteklių gaminti, susidedantis iš vieno ar daugiau tarpusavyje technologiškai susijusių elektros energiją generuojančių įrenginių, prijungtų prie elektros tinklų.

Elektrinė yra energetikos objektas, o ne statinys. Tame energetikos objekte (elektrinėje) gali būti ir pastatų, ir inžinerinių statinių, ir inžinerinių tinklų, ir susisiekimo komunikacijų, kurie priskiriami atitinkamoms statinio kategorijoms: nesudėtingi, neypatingi, ypatingi.

Statybos įstatyme nustatyta, kad statinys yra pastatas arba inžinerinis statinys, turintis laikančiąsias konstrukcijas, kurios visos (ar jų dalis) sumontuotos statybos vietoje atliekant statybos darbus, ir kuris yra nekilnojamasis daiktas.

Taip pat Statybos įstatyme nustatyta, kad laikančiosios konstrukcijos yra konstrukciniai statinio elementai, kurių svarbiausia paskirtis yra laikyti apkrovas (konstrukcijų, įrenginių, sniego, vėjo, žmonių, grunto ir pan. ir užtikrinti statinio mechaninį atsparumą ir pastovumą.

Pagal LR Civilinį kodeksą nekilnojamais daiktais laikomi tokie daiktai, kurie negali būti perkeliami iš vienos vietos į kitą nepakeitus jų paskirties ir iš esmės nesumažinus jų vertės. Jei norint perkelti daiktą į kitą vietą, būtina jį išmontuoti į sudedamąsias dalis, šis daiktas praranda savo paskirtį (arba vertę), todėl laikytinas nekilnojamuoju daiktu.

Kiekvienas statinys turi nustatytą naudojimo paskirtį ir privalo būti naudojamas pagal paskirtį.

Vadovaudamiesi išdėstytomis teisės aktų nuostatomis informuojame, kad energetikos objekte žemės paviršiaus plote ant stacionariai įrengtų pamatų (poliai ir ant jų gelžbetoninė konstrukcija) pastatytas (sumontuotas) daiktas, susidedantis iš gamykloje pagamintų kilnojamųjų daiktų (dviejų dalių tuščiaviduris konusinis plieninis vamzdis, kitos konstrukcijos, elektros kabeliai, generatorius, sparnuotė, ir kt.), laikytinas nekilnojamuoju daiktu ir inžineriniu statiniu, turinčiu laikančiąsias konstrukcijas, skirtas laikyti konstrukcijų ir įrenginių (generatoriaus ir sparnuotės) sukeliamas apkrovas, bei kitas apkrovas (vėjo, sniego, ledo it kt.), ir užtikrinančias viso inžinerinio statinio mechaninį atsparumą ir pastovumą ir toks inžinerinis statinys būtų naudojamas pagal paskirtį.

Perkeliant šį inžinerinį statinį, būtina jį išmontuoti į atskiras dalis (lieka įrengti pamatai, atskiros konstrukcijos, generatorius, sparnuotė, elektros kabeliai ir kt.), šis inžinerinis statinys praranda savo naudojimo paskirtį ir vertę.