Iki šių metų vasario 10 d. surengti 84 reidai, kurių metu patikrintos 48 įmonės ir 64 fiziniai asmenys. Pažeidėjams surašytas 21 protokolas, teigiama Kauno RAAD pranešime spaudai.

Deginti atliekas griežtai draudžiama. Eksploatuojant katilus tiek buityje, tiek įmonėse galima naudoti tik tam tinkamą kurą. Jos turi būti priduodamos atliekų tvarkytojams. Deja, šio draudimo paiso ne visi. Tikrinimų metu buvo nustatyti atvejai, kuomet savadarbėse krosnyse buvo deginamos buitinės, gamybos (medienos) atliekos, laminuotos medžio drožlių plokštės, dažytų langų rėmų atliekos, kartonas bei tepalai.

Aplinkosaugininkai primena, kad dėl mažos oro sklaidos privačių namų kvartaluose griežtai draudžiama ir labai pavojinga deginti gumą, užterštą (pvz., impregnuotą, lakuotą) medieną, senus baldus, plastikinę tarą, cheminėmis ir naftos produktais užterštus audinius ar pakuotes.

Piliečiai kviečiami būti neabejingais ir apie pastebėtus pažeidimus informuoti tel. (8-37) 320704 (darbo valandomis) arba tel. 112 (ne darbo metu).

Akcija tęsis iki 2016 m. kovo 20 d.