ŠRAAD Mažeikių rajono agentūros darbuotojai pirmadienį aplankė Tulnikių ir Juodeikių tvenkinius bei Sedos ir Plinkšių ežerus. Reido metu patikrinti 24 sutikti žvejai. Vienas Tulnikių tvenkinyje žvejojęs vyras aplinkosaugininkams pateikė respublikinį žvejo bilietą, deja, šis tvenkinys yra išnuomotas ir toks bilietas čia negalioja. Vyrui surašytas protokolas.

Aplinkosaugininkai primena, kad už žvejybą be bilieto Administracinių teisės pažeidimų kodeksas (ATPK 87 str. 1 d.) numato įspėjimą arba baudą iki 57 eurų. Be to, gali būti konfiskuoti žvejybos įrankiai ir įnagiai.

Daug didesnės baudos bus skirtos vairuotojams, kurie savo automobilius statė prie pat vandens telkinių. Automobilius galima statyti ne arčiau kaip 25 metrai nuo vandens. Deja, Mažeikių rajone šio rikiavimo paiso ne visi. Aplinkosaugininkai nedrausmingiems vairuotojams surašė 5 protokolus. Prie Tulnikių tvenkinio du automobiliai buvo prie pat vandens, o prie Plinkšių ežero net trys. Pažeidėjams už vandens telkinių apsaugos zonų ar pakrančių apsaugos juostų apsaugos ir naudojimo režimo pažeidimus buvo surašyti protokolai. Administracinių teisės pažeidimų kodeksas (ATPK 55 str. 1 d.) už šį pažeidimą numatoma baudą piliečiams iki 144 eurų.

Panašūs reidai bus rengiami ir ateityje, ir ne vien Mažeikių rajone, o apie daromus pažeidimus gyventojai gali pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.