Viešinti aplinkos sektoriaus aktualijas numatyta nacionaliniuose, regionų ir rajonų žiniasklaidos kanaluose. Išsamesnė informacija apie projektą „Visuomenės informavimas apie aplinką šviečiamosiose laidose, spaudoje, internete ir kitose informacinėse visuomenės informavimo priemonėse“ paskelbta Aplinkos ministerijos tinklalapyje http://www.am.lt (rubrika „Viešieji pirkimai“, porubrikė „Ministerijos vykdomi viešieji pirkimai“), kur galima susipažinti su viešųjų pirkimų konkurso sąlygomis ir teikti pasiūlymus šiems pirkimams.

Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis GRYNAS.lt teigė, kad šio viešojo pirkimo sąlygos apima visus žiniasklaidos priemonių lygmenis: „Anksčiau buvo tokios sąlygos, kad konkurse pavienės žiniasklaidos priemonės negalėdavo dalyvauti, todėl, kad buvo įtrauktas reikalavimas įdėti informaciją per keletą laikraščių ar interneto puslapių. Viešosios įmonės užpirkdavo plotus visuose laikraščiuose ir platinimas vykdavo per jas. Atsirado nelabai gerų dalykų, nes tos įmonės už tarpininkavimą imdavo per didelius procentus sau, akivaizdžiai trūko skaidrumo. Dabar mes padarėme tokią situaciją, kad gali visi dalyvauti – tiek įmonės, tiek pavieniai laikraščiai, interneto puslapiai, televizijos ir pan.“

ES projekto pinigai yra suskirstyti į tam tikrus lygius, tai reiškia, kad valstybinėms žiniasklaidos priemonėms yra viena suma, o regioniniams – kita. „Jeigu mes neatskirsime šitų laiptukų, akivaizdu, kad informacija gali būti pateikiama tik per rajoninius laikraščius, arba tik per stambius valstybinius, tai būtų negerai“, - komentavo V. Mazuronis.
V, Mazuronis
Mūsų pagrindinis tikslas buvo šiek tiek keisti sistemą, daryti ją liberalesnę ir skaidresnę, kad tiesiogiai patys informacijos gamintojai ir platintojai turėtų didesnę galimybę dalyvauti be tarpininkų.

Ministro teigimu, jeigu pavieniai rajoniniai laikraščiai viešuosiuose pirkimuose nedalyvautų, jiems skirtos lėšos galėtų būti perskirstytos didiesiem leidiniams: „Jeigu pavieniai laikraščiai nedalyvaus ir nedalyvaus viešosios įmonės, žiūrėsime, ką daryti. Aišku, kad perskirstysime, bet nelabai tikiu, kad jos nedalyvaus“.

Koks šiuo metu yra žiniasklaidos priemonių ir viešųjų įstaigų susidomėjimas šiuo konkursu, V. Mazuronis teigė negalintis pasakyti, nes paraiškų teikimo etapas dar nesibaigė, vokai nėra atplėšti, todėl ir pateikti pasiūlymai dar nėra žinomi.

„Sunku pasakyti, koks bus aktyvumas ir interesas, matysime. Mūsų pagrindinis tikslas buvo šiek tiek keisti sistemą, daryti ją liberalesnę ir skaidresnę, kad tiesiogiai patys informacijos gamintojai ir platintojai turėtų didesnę galimybę dalyvauti be tarpininkų. Mano, kaip ministro interesas, kad už sąlyginai mažesnius pinigus daugiau informacijos pasiektų gyventojus, o leidinių interesas – kad jie be tarpininkų gautų didesnius pinigus“, - sakė V. Mazuronis.

Kaip patikslino Aplinkos ministerija, pagal projektą „Visuomenės informavimas apie aplinką šviečiamosiose laidose, spaudoje, internete ir kitose informavimo priemonėse“ didžiausias biudžetas skirtas televizijos laidoms apie aplinkosaugą nacionaliniuose kanaluose – 2,7 mln. Lt, nacionalinei spaudai – 910 tūkst. Lt, rajoninei spaudai – 808 tūkst. Lt, regioninei spaudai– 491 tūkst. Lt. Radijo kanalams, rengiantiems laidas apie aplinkosaugą, ketinama skirti  490 tūkst. Lt. Viso projekto vertė – 6 mln. 338 963,05 Lt, tačiau buvo leisti keli leidiniai aplinkosaugos tema, todėl likęs biudžetas šiuo metu sudaro 6 mln. 263 145,05 Lt.