Už medžiojimą be licencijų, už tai, kad nepažymimi sumedžioti gyvūnai, ar kitus licencijuojamų gyvūnų neteisėto naudojimo atvejus numatyta administracinė atsakomybė – teisės medžioti atėmimas nuo 1 iki 3 metų su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu.

Už neteisėtai sumedžiotą gyvūną teks atlyginti ir gamtai padarytą žalą: už briedžio, tauriojo elnio, danieliaus patiną – daugiau kaip 19 tūkst. Lt, patelę arba jauniklį – 11,5 tūkst. Lt, suaugusį šerną ar stirną – 5,5 tūkst. Lt, o jauniklį – 3,3 tūkst. Lt.

Aplinkosaugininkai kviečia visuomenę apie pastebėtus medžioklės taisyklių pažeidimus pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Medžiotojams šis sezonas atneša ir gerų naujienų – supaprastinta medžioklės dokumentų tvarkymo procedūra. Jiems nebereikės pildyti buvusios licencijos. Gyvūno sumedžiojimo vietoje reikės jį pažymėti specialia plomba su ant informacinės plokštelės užklijuota licencija ir perverti šios plombos dirželį per sumedžioto gyvūno ausį. Tai numato pakeistos medžioklės taisyklės.

Priimta ir daugiau šių taisyklių pakeitimų: prailginti kai kurių gyvūnų medžioklės terminai, išsamiau apibrėžti šiurkštūs medžioklės taisyklių pažeidimai.