Kaip skelbia radijo stotis „FM99", tiltą stačiusios bendrovės „Alkesta" administracijos direktorius Rimas Malaškevičius sako, kad procesas užsitęsė dėl šalia esančios skulptūros (Vlado Kančiausko 21 m. aukščio skulptūra „Žiedas"), kurios statybų dokumentai nėra iki galo sutvarkyti, savo pastabas buvo išsakę paveldosaugos specialistai.

Gruodžio antroje pusėje, atsižvelgus į jų reikalavimus, buvo performuoti pylimų šlaitai abiejose upės pusėse. Jų metu atkastos akmeninės atramos pylimų galuose ir nuo paveldo objekto, geležinkelio tilto ramsčio, pašalinta naujojo tilto atminimo kolona.

Pastatytas aukščiausias Europoje pėsčiųjų ir dviračių tiltas, kurio ilgis - per 240 metrų, o aukštis - per 30 metrų. Statinį sudaro metalinės konstrukcijos, jo dvi atramos stovi krantuose ir dvi - vandenyje. Didžiausias tarpatraminis atstumas - 93 metrai. Statytojai pripažįsta, kad tai buvo didelė patirtis.

„Baltosios rožės tilto" projektas įgyvendintas per kelis metus, pradžia - 2013 m. Tiesa, statybos darbai prasidėjo 2014 metais, tačiau projektą suspėta įgyvendinti.

„Baltosios rožės tiltą" prižiūrės ir valys įmonė „Alytaus parkai", o įrengtų kamerų vaizdą stebi policijos pareigūnai.

Tilto pavadinimą išrinko miesto gyventojai. Už „Baltosios rožės" vardą pasisakė 2,7 tūkst. žmonių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)