Rugsėjo 10 d. patvirtinta sėkmingai baigto vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo ir infrastruktūros renovavimo ir plėtros projektas Palangoje.

Iš viso buvo nutiesta 6,271 km naujų vandentiekio ir 4,539 km naujų nuotekų tinklų bei rekonstruota Palangos nuotekų valymo įrenginių biologinė dalis (azoto ir fosforo šalinimas).

Įgyvendinus investicinį vandentvarkos projektą, prie naujai nutiestų vandentiekio ir nuotekų tinklų gali jungtis visi fiziniai ir juridiniai asmenys, kuriems projekto techninėje dokumentacijoje yra numatyta galimybė prisijungti prie paklotų inžinerinių tinklų. UAB „Palangos vandenys“ teikia geriamo vandens tiekimo paslaugas ir surenka nuotekas iš ~94 proc. visų gyventojų prisijungusių prie centralizuotų sistemų Palangos mieste ir aplinkinėse gyvenvietėse. Palangos miesto nuotekų valymo įrenginiai, rekonstravus biologinę nuotekų valymo įrenginių dalį, taikant cheminį azoto ir fosforo šalinimą, aptarnauja ir išvalo nuotekas surinktas iš ~94 proc. visų gyventojų prisijungusių prie centralizuotų sistemų Palangos mieste.

Projekto vykdytojas privalo užtikrinti, kad per 5 metus po projekto pabaigos prie nuotekų tinklų prisijungtų ne mažiau kaip 450 gyventojai. UAB „Palangos vandenys“ siekia sudaryti palankias sąlygas, t.y., didinti geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugų prieinamumą bei gerinti kokybę Palangos mieste. Taip pat apsaugoti aplinką nuo išleidžiamų nuotekų žalingo poveikio.

Atlikus numatytus darbus, užtikrintas tinkamas namų ūkių nuotekų tvarkymas – visos nuotekos valymui nukreipiamos į centralizuotą nuotekų valyklą. Ženkliai sumažės aplinkinių vandens telkinių tarša. Mažinant nepakankamai išvalytų nuotekų patekimą į aplinką, sumažinamas azoto ir fosforo junginių, kurie suaktyvina eutrofikacijos procesus (vandens „žydėjimą“, ištirpusio deguonies kiekio mažėjimą, žuvų dusimą), patekimas į atvirus vandens telkinius.