Trys mėnesiai visiškai neprailgo. Pradėjusi eksperimentą, kurio rezultatais pažadėjau dalintis su alytusplius.lt skaitytojais, užsibrėžiau tikslą atsikratyti 6 kilogramų svorio.

Kad man tai pavyks beveik neabejojau, bet kad viskas bus apskaičiuota taip tiksliai nesitikėjau: nukrito nei daugiau, nei mažiau, bet lygiai 6 kilogramai.

Įsibėgėjus trečiam ir paskutiniam eksperimento mėnesiui, pastebėjau, kad daugelis dalykų jau tapo įpročiu: atsikėlus ryte išgeriu stiklinę vandens, praėjus 15 -20 minučių išgeriu dar vieną stiklinę.

Beje, klubo „Šaulė Gym“ vadovė Gitana Vitkauskienė pataria atšalus orams geriau gerti šiltą vandenį. Taip pat nesidairyti į nereikalingus ir net pavojingus gėrimus: vaisvandenius, sultis iš pakelių, kavą ar juodą arbatą. Šiuos gėrimus geriau pakeisti žalia ir žolelių arbatomis, šviežiomis vaisių bei daržovių sultimis.

Aš mažiau laiko sugaištu maisto ruošai, kadangi iš anksto žinau, ką valgysiu. Jau nebereikia studijuoti mitybos plano, nes atmintinai žinau visus produktus, kuriuos reikia valgyti ir kuriuos valgyti sveika. Tai netrukdo ruošti maisto šeimai: praktiškai visi valgome tą patį, tik vyras savo racioną papildo bandelėmis ir kitais saldumynais.

Nukritę nereikalingi kilogramai ir puiki savijauta tik dar kartą įrodė, jog sudarytas mitybos planas yra adekvatus ir jo laikantis galima lieknėti greitai ir saugiai.

Likus mėnesiui iki eksperimento buvo atliktas mano kraujo tyrimas. Labiausiai gydytojus išgąsdino hemoglobino rodiklis - jis buvo vos 82. Tuo metu jaučiausi tikrai ne itin gerai. Beje, tuomet nevalgiau ir mėsos produktų.

Kaip jau buvau minėjusi anksčiau, G. Vitkauskienės sudarytame mitybos plane buvo rekomenduojama vos ne kasdien valgyti žuvies ir mėsos. Nors ir nelabai noriai, bet įtraukiau šiuos produktus į savo dienos racioną ir galiu pasidžiaugti, kad hemoglobinas atsistatė.

Neseniai pakartotinai daryto kraujo tyrimo hemoglobino rodiklis jau 127. Visi kiti rodikliai taip pat pagerėjo Taigi, organizmas neišsekęs ir tai nėra joks badavimas. Na, nebent badavimu vadintume tortų ir bandelių nevalgymą.

Treniruotės sporto klube tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi. Jei taip nutinka, kad į sporto klubą nesuspėju – bent jau minimaliai mankštinuosi namuose. Asmeninės trenerės Evelinos Sadauskaitės paruošta programa lengvai pritaikoma ir namų sąlygomis, kai šalia nėra treniruoklių. Tad kliūtimi sportuoti netapo nei savaitė atostogų, nei atvėsę orai.

Sulaukiu klausimų: kokia šio eksperimento prasmė? Na, ir kas, kad nukrito tie keli kilogramai? O aš galiu pasakyti, kad nauda yra milžiniška. Pirmiausiai, pakeisdamas savo svorį, kuris neigiamai veikia, žmogus pakeičia ir visus kitus jį neigiamai veikiančius įpročius ir mąstymą. Net ir mažas užsibrėžtas ir pasiektas tikslas sustiprina asmenybę. Pradėkime nuo mažų tikslų, o kai matysime, kad jie pasiekiami – sieksime ir didesnių.

Tobulinkime savo asmenybę, rūpinkimės savo kūnu, nes jis yra mūsų sielos namai. Jei namas sugrius – neturėsime kur gyventi. Atidžiai stebėkime, ką valgome, nes maistas mūsų kūnui tarsi kuras automobiliui. Juk net į automobilio baką nepilame bet ko, nes žinome, kad jis paprasčiausiai nevažiuos. O savo kūną labai dažnai pamirštame, sakydami, kad išvaizda ne taip jau ir svarbu. Visi esame girdėję posakį: gražiame kūne – graži siela. Galbūt galima jį šiek tiek perfrazuoti, nes man labiau tiktų pasakymas: sveikame kūne – laiminga siela.

„Atsisakykime alkoholio ir cigarečių, o jiems skirtus pinigus ir laiką skirkime sporto treniruotėms ar kitiems sveikiems malonumams. Ypatingai svarbi subalansuota visavertė mityba. Ribokime saldumynus, miltinius patiekalus, greitą maistą ir juos pakeiskime žuvimi, kiaušiniais, daržovėmis, košėmis, vaisiais, uogomis, sėklomis, riešutais ir ankštiniais produktais“, – pataria G. Vitkauskienė.

Eksperimentas baigėsi – bet norui tobulėti ribų nėra. Aš jau turiu kitų tikslų.