Tikėtina, kad slaptas ginklas kovojant su daugybę žmonių visame pasaulyje kankinančia nutukimo problema – tai vanduo.

Kaip rašo „The Daily Mail“, mokslininkai nustatė, kad nutukimo problemą turinčių asmenų ir tų, kurių kūno masės indeksas (KMI) didesnis, organizmui kur kas dažniau trūksta būtent vandens. Taip pat nustatyta, kad lieknesnių žmonių organizme vandens būna pakankamai.

Tammy Chang iš Mičigano aukštosios medicinos kol kas dar nėra visiškai aiškus.

„Mūsų atliktas tyrimas patvirtina šį ryšį populiacijos lygmeniu panaudojant objektyvią vandens kiekio matavimo priemonę“, – patikino ji. Nors šį ryšį būtina tirti toliau, T. Chang vis dėlto įsitikinusi, kad vandens kiekis organizme – tai esminis dalykas tiems, kurie nori sulieknėti.

„Dažnai girdime rekomendacijų gerti vandens tam, kad išvengtume persivalgymo, nes kartais jaučiame ne alkį, o troškulį“, – sakė ji.

T. Chang kartu su kolegomis atliko tyrimą, kuriame dalyvavo 9528 suaugusieji, kurių amžius svyravo tarp 18 ir 64 m. Nustatyta, kad trečdalis tyrimo dalyvių turėtų gerti daugiau vandens. Tyrimo rezultatai rodo, kad didesnį KMI turintiems asmenims, kuriems, kaip manoma, reikėtų gerti daugiau vandens, taip pat nustatomos problemos, dėl kurių organizmui gali trūkti vandens.

Tyrimo autoriai pažymi, kad kol kas nebūtų įmanoma tiksliai pasakyti, ar tunkama dėl nepakankamo vandens kiekio, ar ryšys yra atvirkštinis. Vis dėlto ryšys tarp šių dviejų dalykų neabejotinai egzistuoja. T. Chang akcentavo, kad vartojant daug vandens turinčių vaisių ir daržovių taip pat galima pagerinti organizmo būklę.

Vis dėlto, anot specialistės, būtina atlikti daugiau tyrimų tam, kad būtų galima detaliau ir užtikrinčiau kalbėti apie galimą vandens kiekio organizme daromą poveikį svoriui.

„Vandens kiekio klausimas galėtų būti įtraukiamas į suaugusiųjų svorio valdymo strategijas“, – neabejojo T. Chang. „Mūsų atlikto tyrimo rezultatai rodo, kad vandens kiekio organizme klausimui turėtų būti skiriama daugiau dėmesio sprendžiant nutukimo problemą pasauliniu lygmeniu“, – įsitikinusi ji.

„Bet kuriuo atveju, pakankamas suvartojamo vandens kiekis organizmą veikia teigiamai, o mūsų tyrimo rezultatai patvirtina galimą ryšį tarp vandens ir tinkamo svorio palaikymo“, – teigė T. Chang. Šio tyrimo rezultatai publikuojami leidinyje „Annals of Family Medicine“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)