Vilnietė Aneta šiais metais baigė mokslus – įgijo visuomenės sveikatos specialistės diplomą ir šiuo metu jos pagrindinė veikla – trenerės darbas sporto klube VS-Fitness. Vaikystėje buvo labai aktyvi mergaitė – tiesiog negalėjo nustygti vietoje, todėl jos laisvalaikyje visada būdavo fizinės veiklos: nuo mažens lankė meninę gimnastiką, paauglystėje šoko tuo metu madingus gatvės šokius, vėliau pradėjo lankyti aerobiką ir tik tada atsidūrė treniruoklių salėje. Ten atėjo liekna ir be raumenų, o dabar jos kūno formos visai pasikeitusios.

Aneta treniruojasi net 6 kartus per savaitę, tačiau nepamiršta ir įsiklausyti į savo kūną: jei jaučiasi pervargusi, atlieka lengvesnius pratimus arba pasilsi. Paklausta apie mitybą, teigia, kad valgo tik sveiką, „švarų“ maistą, įprastą visiems sportininkams. Ji primena, kad subalansuota mityba yra svarbiausia: organizmas turi gauti reikiamą kiekį baltymų, angliavandenių ir riebalų. Valgo ji dažnai, kas 2,5 val., bet po nedaug. Savaitgaliais sau leidžia atsipalaiduoti, suvalgyti kažką skanaus, pasilepinti.

Maistą trenerė perka dažniausiai turguje. Tai, kad sveikai maitintis – brangu, yra mitas, tikina Aneta. Juolab, kad nevertėtų taupyti maistui – juk nuo to priklauso kiekvieno iš mūsų sveikata.

Cukraus ir perdirbtų produktų sportininkė vengia, bet tai ir nėra didelis iššūkis, kadangi nėra saldumynų mėgėja. Tačiau Aneta išduota, kad labai mėgsta miltinius patiekalus ir įvairius sūrius, o ragelis su karamele jai išvis kažkas tobulo. Tam, kad nors kartais galėtų pasimėgauti gardėsiais, bet nepakenktų subalansuotos mitybos režimui, mergina daro „cheat days“.

Tačiau ruošdamasi varžyboms sportininkė griežtai laikosi mitybos plano ir nevartoja jokio alkoholio. Pašnekovė pripažįsta, kad tai nėra lengva, tenka užprogramuoti save ir atsilaikyti pagundoms.

Be treniruočių ir mitybos režimo siekti rezultatų jai padeda ir BCAA amino rūgštys. Trenerė pasakoja, kad tai – dalis pagrindinių aštuonių amino rūgščių, kurias turime gauti iš maisto, kadangi jų negamina žmogaus organizmas. Šios amino rūgštys stimuliuoja baltymų sintezę ir raumenų augimą, padeda atsistatyti po treniruotės. Anetos manymu, tinkamai vartojant šiuos papildus, žalos nepatiriama.

Paklausta, kodėl tiek laiko skiria sportui, mergina atsako paprastai:„Iš pradžių, kaip ir visos, norėjau pagražinti figūrą, sustangrinti kūną ir tiesiog ieškojau papildomos veiklos.“ Motyvacijos Aneta nepraranda ir dabar, dirbdama trenere: „Visada turiu būti pasitempusi ir motyvuota“, sako ji. Sportas jai suteikia puikią savijautą: „Jautiesi energingas, puikiai atrodai vizualiai. Dėl to sulauki dėmesio ir didėja pasitikėjimas savimi.“

Merginoms, norinčioms atrodyti kaip ji, Aneta pataria netingėti ir tikėti savimi, nes žmogaus galimybės yra beribės. Reikia nepasiduoti ir sunkiai dirbti, sako ji, protingai planuoti savo laiką. Aneta įsitikinusi, kad kiekvienas turi stengtis tapti geriausia savo paties versija. Kiek darbo įdėsit- tiek ir turėsit, o pastangos visada atsiperka, savo požiūriu dalijasi mergina.

Vis dėlto, paklausta, ar sportui atiduoda visą savo laiką ir jėgas, Aneta kategoriškai nesutinka: „Gyvenime yra daug kitų svarbių dalykų. Reikia protingai susidėlioti prioritetus. Tačiau dabar be sporto savęs neįsivaizduoju.“
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (131)