Sunki vaikystė – tėvų trėmimas, slapstymasis, skurdas… Gyvenimo pradžia nuo nulio. Didžiausias tėvų palikimas – darbštumas, kantrybė, siekis geriau gyventi. Jokio dejavimo, skundimosi, tik darbas ir nuolatinės pastangos turėti savo namus, užauginti sveikus ir laimingus vaikus. Vida sako: „Laiko sau tiesiog nebuvo, viską turėjau suspėti per dieną padaryti. Ir taip visada“.

Gyvenimo permainų bangą jai atnešė prieš dvylika metų įvykusi kojos trauma, kuri privertė ją atgulti į lovą. Tuomet gyvenimo tempas sulėtėjo, Vida per porą mėnesių priaugo 20 kg svorio, jos mama susirgo mirtina liga, o po mamos mirties sekė dar viena skaudi netektis – mylimo vyro mirtis. Per pusmetį palaidoti du brangiausi žmonės moteriai buvo didžiausias sukrėtimas gyvenime.

Dar po pusmečio Vida sužinojo, kad ir pati serga kraujo vėžiu. Šią žinią priėmė ramiai, gal net abejingai, nes viskas jau atrodė nebesvarbu. Tačiau rūpestingi, su meile užauginti vaikai neleido savo mamai pasiduoti.

Onkologinė liga visiškai pakeitė Vidos gyvenimą (nuotraukoje Vida prieš ligą) – ji paliko darbą, ėmė labiau rūpintis sveikata ir saugoti save, daktaro paliepimu pakeitė savo mitybą: visiškai atsisakė pieno produktų, mitybos pagrindą sudarė daržovės ir kruopos. Sveikatos rezultatai gerėjo, moteris visiškai pasveiko. Tuomet iškilo klausimas, ką veikti toliau.

Naujos galimybės atsivėrė, kai paklausė dukros ir nuėjo į Marijampolės savivaldybės visuomenės sveikatos biuro organizuotas nemokamas sveikatinimo mankštas senjorams. Čia moteris pajautė, kad rado tai, ko jei reikėjo – bendraminčius ir sveikesnį požiūrį į gyvenimą. Po to moteris pradėjo nepraleisti nei vienos galimybės dalyvauti bet kokiuose sveikatinimo renginiuose. Daug žinių sveikos gyvensenos temomis sukaupė lankydama Lietuvos sveikuolių sąjungos modeliu organizuotas sveikatos mokyklas Marijampolėje.

Vida sako, kad sveikuoliškam gyvenimo būdui ne visuomet pritaria gydytojai, nes „jie negirdėjo tokių paskaitų, neturi tokių žinių, kokias aš gavau lankydama užsiėmimus“. Pagrindinės priežastys, dėl ko žmonės nesidomi sveiku gyvenimo būdu, pasak Vidos, yra valios trūkumas ir tinginystė. Taip pat moteris sako, kad žmonės nenori išsiskirti ar būti išjuokti bei pašiepti, todėl geriau gyvens „taip, kaip visi“.

Dabar moteris švenčia šeimos šventes nevartodama alkoholio, kiekvieną rytą keliasi 5 val. ir dalyvauja bendrose mankštose mieste, rytais atlieka svarbiausius namų ruošos darbus, o po pietų leidžia laiką taip, kaip nori – žiūri filmus, skaito, lanko paskaitas, bendrauja, važinėja dviračiu, džiaugiasi anūkais.

Liga ją išmokė saugoti save ir rūpintis savimi, o pastangos gyventi sveikiau atvėrė galimybes gauti žinių apie sveikatą, padėjo surasti bendraminčių. Šeimos nariai tik palaiko ir džiaugiasi tokiais moters gyvensenos pokyčiais, o kartais net patys teiraujasi patarimų sveikatos išsaugojimo temomis.