„Iš pradžių nuėjau tik pasibandyti. Draugas supažindino su treneriu, o tas ir klausia – kiek tau metų. Sakau, 27. Bet mano išvaizda buvo tokia, kad jis nepatikėjo, sako, aš rimtai klausiu. Jam pasirodė, kad beveik 10 daugiau“, - prisimena pašnekovas.

Tada treneris Andrius Baltrunaitis Egidijui sudarė mitybos planą, vyrai net susibičiuliavo.

„Jis man net paskambindavo vakarais, klausdavo, kaip man sekėsi laikytis to nustatyto režimo. Visi laurai tai tam treneriui, nes jis labai stipriai su manim užsiėmė. Visą treniruotę nesitraukdavo nuo manęs nei per žingsnį. Labai didelis buvo jo palaikymas. Pamatęs, kad aš taip rimtai užsiėmęs, jis pasilikdavo net pasibaigus darbui, išeidavo 10 vakaro iš sporto klubo, jis visą valandą būdavo su manim“.
Egidijaus sėkmės istorija: prieš ir po

Nuo sudaryto mitybos plano Egidijus sako nenuklydęs nė karto. Nors pirmos 2 savaitės buvo gana sunkios.

„Man sakė, jeigu nuo mitybos plano nenukrypsiu 3-4 savaites, tai po 4 savaičių jau galėsiu 6 dienas valgyti pagal planą, o septintą dieną – tai, ką noriu, net saldumynus. Tai aš taip laukiau, kada ateis tas laikas. Bet paprasčiausiai organizmas atpranta nuo tų saldainių. Tai jei suvalgai, net nelabai sveika pasidaro. Taip ir gavosi. Tad noras prisivalgyti faktiškai išblėso per tas 2 savaites“, - prisimena pašnekovas.

Egidijaus darbas, kai daug laiko reikia praleisti važinėjant, anksčiau buvo padiktavęs ir atitinkamą mitybą. Dažnai alkį tekdavo malšinti pakelyje nusipirktu dešrainiu, dar labai mėgo bulvinius patiekalus. Dabar to teko atsisakyti, kaip ir saldumynų, baltų miltų, riebalų ir įvairių padažų.
Egidijaus sėkmės istorija: prieš ir po

„Pats svarbiausias dabartinės mitybos principas, kad reikia labai dažnai valgyti. Tai mano šios dienos maisto plane yra 7 kartai. O valgau daugiausia vištienos krūtinėles su daržovėmis. Visas maistas yra virtas garų puode, jokios druskos ir jokių prieskonių. Ir kai pripranti, paskui net skanu pasidaro. Nors, kaip treneris sako, viskas, kas neskanu, yra sveika“,- šypsosi pašnekovas.

Tiesa, šalia pasikeitusios mitybos teko visiškai atsisakyti ir alkoholio. Anot Egidijaus, treneris perspėjo, kad jeigu alkoholio savaitgalį išgeri, tai visą savaitę į sporto klubą vaikštai veltui, nes reikia atidirbti už tai, ką gėrei. Mat alkoholyje yra labai daug kalorijų ir jos labai sunkiai pasišalina.

„Alkoholio nevartoju, juodą arba žalią arbatą geriu tik prieš eidamas miegot, kai valgau varškę, kad nebūtų sprangu. O jeigu labai norisi saldumo, galima įsidėti šaukštą medaus“,- sako senų įpročių atsisakęs vyras. Paklaustas, kaip po arbatos sekasi užmigti, tik nusijuokia: „Po sporto klubo grįžti toks, kad tie tonizatoriai nelabai ir padeda. Atsigeri arbatos ir eini tiesiai miegot.“
Egidijus su treneriu

Sportui Egidijus skiria tikrai nemažai laiko. Vieną savaitę eina 3 kartus, kitą – 4. Bet sportuoja apie 2-3 valandas. Dar kartais savaitgaliais, jei pavyksta, nueina į kardio treniruotes.

„Iš pat pradžių sportuoti eidavau kiekvieną dieną. Nors galvojau, kad eisiu 3 kartus ir man užteks. Bet štai dėl ko tam treneriui esu labai dėkingas - nes jis su manim labai užsiėmė. Pirmadienį nuėjau, paskui, galvoju, eisiu trečiadienį ir penktadienį, pati pradžia, gal užteks.

Antradienį vakare man jis skambina ir klausia: „Kur esi?“ Sakau, namie. „Tai kodėl ne klube?“ Sakau, eisiu tris kartus. O jis sako: „Palauk, tris kartus galėsi eiti po 2-3 mėnesių, o dabar eisi kasdien“. Ir kiekvieną dieną skambindavo, jei neateidavau – kur esi, kodėl neatėjai? Pirmus du mėnesius 5 kartus per savaitę sportuodavau. O dabar jau užtenka 3-4“, - prisimena vyras.

Egidijus sako ir pats nustebęs, kad jam tiek daug svorio per 2 mėnesius nukrito – nuo 109 kg iki 84 kg. Daugiau lieknėti jau nebenorintis, nes aplinkiniai, anksčiau įpratę prie putlaus jo veido, dabar pastebi atsikišusius kaulus. O esamą svorį palaikyti nesunku – 6 dienas valgantis pagal planą, o vieną dieną – viską, ko tik širdis geidžia. Per tą dieną pasitaiko priaugti kilogramą su trupučiu, tad yra ką veikti visą kitą savaitę. Bet streso nėra.
Egidijaus sėkmės istorija: prieš ir po
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)