Apie programą KILO.lt Vaidas su Raminta išgirdo svečiuodamiesi pas draugus – šie jau buvo ją išbandę patys ir negalėjo atsidžiaugti rezultatais.

„Tiesą sakant, labiau susidomėjo žmona, bet pamaniau, kodėl gi ne, pamėginsiu ir aš“, – pasakoja Vaidas.

Tuo labiau, kad šis variantas jiems buvo itin patogus – šeima šiuo metu gyvena Anglijoje, bet internetu galėjo bet kuriuo metu gauti jiems reikalingas konsultacijas.

Per pirmus keturis mėnesius Vaidas pasiekė įspūdingų rezultatų – numetė net 13 kilogramų. Tačiau tada nusprendė, kad to pakaks – atėjo laikas išsikelti naujus tikslus.

„Nusprendžiau pakeisti programą ir didinti, ryškinti raumenis, tad per pusę metų priaugau penkis ar šešis kilogramus, bet tai yra raumenys, o ne nereikalingas antsvoris“, – džiaugiasi vyras.

Vaidas stebisi, kad tokių rezultatų pavyko pasiekti drastiškai nekeičiant savo gyvenimo įpročių – sportuoti jis mėgo ir anksčiau, o štai mitybos planas buvo sudarytas toks, kad ne tik nesijautė alkanas, bet net neįveikdavo visų rekomenduotų porcijų.

„Žmona suvalgydavo vos pusę to, kas parašyta, ir jau sakydavo gana. Vietoj dviejų greipfrutų valgydavo vieną, vietoj trijų obuolių – du, ir taip visur“, – juokiasi jis.
Vaidas su šeima

Vienintelis naujas įprotis, kurį Vaidui teko išsiugdyti – valgyti dažniau, bent penkis kartus per dieną.

„Prieš pradėdamas dalyvauti programoje valgydavau dukart per dieną: prieš eidamas į darbą pusryčiaudavau, o paskui jau kaip reikiant prisikirsdavau vakare grįžęs namo. Teko priprasti valgyti dažniau“, – pasakoja jis.

Vaidas neslepia – laikytis specialistų duodamų patarimų jam kur kas lengviau, nes kartu programoje dalyvauja ir žmona. Jie kartu renkasi maisto produktus, iš kurių vėliau ruošia valgį. Tiesa, patiekalai kartais kiek skiriasi, bet pagrindas iš esmės būna tas pats.

„Nieko labai neįprasto – vištiena, ryžiai, daržovės, vaisiai. Teko atsisakyti tik tokių dalykų kaip majonezas, margarinas ar sviestas“, – vardina Vaidas.

Vyras pripažįsta iš pradžių netikėjęs, kad laikantis mitybos režimo, kurio didžiąją dalį sudaro daržovės, jam netrūks energijos. Pasirodo, viskas net atvirkščiai.

„Dabar geriau jaučiuosi, esu sveikesnis, be to, pastebėjau, kad man reikia kur kas mažiau miego nei anksčiau. Iki tol tiek vakare jausdavausi mieguistas, tiek ryte būdavo sunku keltis, o dabar viskas kažkaip lengviau, paprasčiausiai esi žvalesnis“, – džiaugiasi Vaidas.

Nors Vaidas su Raminta jau išsiugdė naujus sporto ir mitybos įpročius, jie sako toliau dalyvausiantys programoje: „Galbūt galėtume dabar tuo užsiimti ir savarankiškai, bet tai tapo tarsi mūsų pomėgiu. O jei kyla kokių klausimų, norime pasitarti – visada yra su kuo, nepaisant to, kad esame ne Lietuvoje“.
Vaidas su šeima