1. Eikite miegoti ir kelkitės tuo pačiu metu kasdien – ilgainiui organizmas pripras prie tokio režimo, tad atsigulę daug greičiau užmigsite ir nubusite daug geriau pailsėję. Jei norite per dieną sudeginti 5 tūkst. kalorijų, reikės reguliariai miegoti bent 8 valandas. Geriausia kasdien eiti miegoti 22 val. ir keltis 6 val.

2. Parsisiųskite programėlę, kuri skaičiuoja širdies susitraukimų dažnį, žingsnius, kalorijas ir pagal tai sudaro fizinio krūvio programą. Įpraskite tikrinti, koks kalorijų kiekis ir kokie pratimai jums yra optimalūs ir atsižvelkite į tai.

3. Gerkite užtektinai vandens ir būtinai valgykite pusryčius.

4. Valandą treniruokitės ant bėgimo takelio su nuolydžiu. Pavyzdžiui, 180 cm ūgio ir 90 kg svorio žmogus, treniruodamasis 6 km/h režimu per valandą sudegina 1 tūkst. kalorijų. Tad vienas iš būdų sudeginti 5 tūkst. kalorijų per dieną yra 5 valandas treniruotis ant bėgimo takelio.

5. Jei nenorite visą dieną sportuoti ant bėgimo takelio, galite kilnoti svarmenis – kartokite po 10 kartų su ilgomis pertraukomis, visą dieną. Jei kilnosite nelabai sunkius svarmenis ir darysite tai lėtai, galite sudeginti 1 tūkst. kalorijų. Taip pat nepamirškite pritūpimų. 60 proc. vidutinio žmogaus kūno masės yra žemiau juosmens, tad pratimai kojoms padeda atsikratyti daugiausiai kilogramų.

Visai nesunku (palyginus su kitais pratimais) padaryti 1 tūkst. pritūpimų per dieną. Netgi įmanoma padaryti 3333 pritūpimus (pavyzdžiui, skrendant daug valandų verslo klase, nes būtent verslo klasėje yra vietos). Nenustebtume sužinoję, kad vienas pritūpimas sudegina nuo 1 iki 5 kalorijų. Įsimiklinus 1 tūkst. pritūpimų galima padaryti per 20–25 min.

6. Važinėtis dviračiu ne tik smagu, bet ir per valandą sudega apie 750 kalorijų. Pavyzdžiui, važinėjantis 2,5 val. galima sudeginti 1600–1800 kalorijų.

7. Pratimai ant irklavimo treniruoklio taip pat labai veiksmingas ir lengvas būdas deginti kalorijas – galima irkluoti valandų valandas užmerktomis akimis, daug nemąstant, ir riebalai tirps. Nepamiškite ir pratimų kojoms. Nerašyta sportavimo taisyklė: 60 proc. pratimų kojoms, 20 proc. torsui, 20 proc. rankoms. Irkluojant dirba daug raumenų grupių, tad negresia vienos grupės nuvarginimas. Irkluojant per valandą sudeginama apie 800–1000 kalorijų.

8. Plaukiojimas yra puikus kalorijų deginimo būdas, jei jums patinka. Galite plaukioti su kvėpavimo vamzdeliu ir plaukmenimis, jei taip ilgiau išbūnate vandenyje. Valandą plaukiodami ne šaltame vandenyje sudeginame 500–1000 kalorijų. O jei plaukiojate labai šaltame vandenyje, organizmas degina kalorijas vien tam, kad išlaikytų šilumą.

9. Nešiodami liemenę su ledu sudeginsite papildomas 200 kalorijų. Jei įprasite miegoti be antklodės, kai kambary vėsu, taip pat deginsite kalorijas.

10. Šaltis apskritai gerai degina kalorijas, pavyzdžiui, krioterapija. Kai esame labai šaltoje temperatūroje, kūnas ne tik degina riebalus, bet ir pakeičia baltuosius riebalus į ruduosius, kurie yra labiau termogeniniai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)