- Kaip veido mankštos, keistu pavadinimu facebuilding, atsirado jūsų gyvenime?

- Esu į ketvirtą dešimtį pilna koja įžengusi moteris, tad man vienu momentu tapo svarbūs senėjimo stabdymo būdai. Antra, visą gyvenimą mokiausi ir dirbau protinį darbą, susijusį su stresu, negatyviomis situacijomis. Teisė buvo mano meilė ir aistra daugybę metų, bet meilė tikriausiai priblėso. Sujungus norus, aktyvius veiksmus ir galimybes, gavosi puikus rezultatas – mano pačios veidas jaunėja ir gražėja bei darau tai, kas man labai patinka.

- Kodėl pradėjote apie veido mankštas pasakoti kietiems žmonėms?

Nes nesu tas žmogus, kuris sužinojęs ir pabandęs kažką gero bei naudingo, egocentriškai tai laiko paslaptyje nuo visų, ir ypatingai draugių. Kartą viena jų pasakė: „Tu žinai, būtų taip šaunu, jeigu veido mankštas rodytum ir pasakotum. Galėčiau su tavimi darbe daryti...“. Nuo to momento tiesiog viskas vyko greitai ir sklandžiai, nes man patiko tokia mintis. Tiesą sakant paskutinį tašką padėjo mano vyras. Jis retai mane giria, bet pamatęs, kaip kalbu ir ką darau, kažkada vienintelį kartą pasakė: „Tu super!“. Nuo to momento dažnai ši frazė dažnai skamba galvoje.

- Papasakokite plačiau, kaip iš arti atrodo jūsų veikla.

- Užsiimu Lietuvos moterų jauninimu, bet tik natūraliu būdu. Nepagalvokite, kad esu seksistė - vyrai taip pat yra raginami prisiminti, kad ne tik kūnas turi raumenis ir juos mankštinant turime puikius rezultatus. Veidas bei kaklas taip pat turi raumenis, kurie tiesiog svajoja būti lavinami ir atsidėkoja su kaupu – pasuka brandos laikrodį atgal. Esu vienintelė Lietuvoje veido mankštų (facebuilding) trenerė-instruktorė.

Vedu seminarus, gyvai internetu transliuoju pratimų atlikimą pietų pertraukų metu, skleidžiu žinią apie nemokamas video ir audio treniruotes, atlieku veido raumenų diagnostiką ir sudarau veido ir kaklo mankštų planus. Naujausias įvykdytas tikslas - pasiekiau daugelio moterų ausis bei apsigyvenau kiekvienos vairuotojos automobilyje. Kasdien klausydamos audio įrašus, jos paprastai mankština veidą ir kaklą rytiniame ar vakariniame kamštyje, be rankų ir gluminančių pratimų. Puikus būdas efektyviai išnaudoti turimą laiką!

- Ar baigėte specialius veido mankštų mokymus?

- Veido/kaklo sportas nėra visai nekaltas užsiėmimas, kalbame apie labiausiai matomas vietas, kurių nedengiame drabužiais. Sąžinė ir teisinis išsilavinimas neleistų veikti be stiprios bazės ir diplomų. Todėl pabaigiau facebuilding (veido mankštų) mokymus užsienyje. Pas mus Lietuvoje nėra veido mankštų mokyklų ir trenerių, veido mankštų kultūros, tad teko kreiptis į profesionalus Ukrainoje. Rytų valstybės ir kaimyninės šalys jau senokai susipažinusios su veido mankštų nauda, turi savo mokyklas, turi klientų ratą, moko sporto trenerius, vizažistus ir visas norinčius tobulėti. Lietuvoje kol kas esu tik aš, bet stengsiuos pasivyti ir padaryti dar geriau, nes europietiškas mąstymas ir kokybės suvokimas yra mūsų šalies žmonių stiprybė.

- Papasakokite plačiau apie veido mankštų sistemą.

Mūsų veidas ir kaklas turi 57 raumenis, kurių lavinimui reikia nuoseklumo, pratimų atlikimo technikos ir atitinkamo pratimų skaičiaus sistemos. Padrikai, be teisingo pratimo atlikimo, kelis kartus pajudintas veido raumuo neduos laukiamo rezultato. Čia kaip bet kokiame kitame sporte – sistema ir reguliarumas lemia sėkmę. Pagrindinių pratimų yra apie 30 ir jų derinimas tarpusavyje atpalaiduoja labai įtemptus (hipetonusas) raumenis bei sustiprina atsipalaidavusius (hipotonusas) raumenis. Veidas tampa labiau simetriškas, pasitempęs, švytintis, jaunesnis ir stangresnis, pagražėja odos spalva.
Viktorija Baltramiejūnienė

- Teko girdėti, kad veido mankštos ir veido masažas negali būti taikomi kartu? Ar tai tiesa?

- Ne visai tiesa. Abi mokyklos – veido masažo ir veido mankštų - yra atskiri stebuklai, bet sujungus tuos stebuklus drauge gausime tokį galingą jaunystės stebuklą, kuris greitins procesus dvigubai. Šiuo metu kaip tik mokausi veido ir kaklo masažų meno ir drąsiai galiu teigti, kad veido/kaklo masažą galima palyginti su ypatingai tingia veido treniruote. Ir tik įsivaizduokite, kaip pagreitėja visi procesai, kai darote veido mankštas ir viską užtvirtinate masažu, kad ir savo pačių rankomis daromu savimasažu. Fantastika!

- Kaip greitai įmanoma pamatyti rezultatus – atjaunėjusį savo veidą?

- Pirmieji rezultatai bus matomi jau po dviejų savaičių kasdienių veido mankštų, tad tikrai turite laiko pakeisti savo veido ir kaklo išvaizdą. Nemeluosiu, kad iki jauno veido reikės pasimankštinti ilgiau (iki 12 mėn) ir visą likusį gyvenimą. Dar vienas svarbus patarimas, norint savo akimis matyti rezultatus – nusifotografuokite, prieš pradėdami mankštinti veidą/kaklą. Tuomet patys įvertinsite skirtumą, nors dažnai irgi būna, kad pirmieji aplinkiniai pastebi pozityvius pokyčius.

– Nuo ko reiktų pradėti, susidomėjus ir norint išbandyti?

- Pradžioje reiktų pasistengti nežiūrėti vien skeptiškai ir įtariai. Žinau ką sakau, nes pati tokia buvau, todėl ilgai bandžiau ir atmetinėjau mankštas, būdama viena ir nežinodama, kokio rezultato laukti ir kaip teisingai viską daryti. Bet kai gavau patvirtinimą ir padrąsinimą, pagalbą technikoje iš tokių pat trenerių kaip aš – viskas pradėjo veikti. Sunkiausia buvo patikėti, kad tokie nesudėtingi pratimai išties yra veiksmingi.

Tinklapyje jaunasveidas.lt yra daug nemokamų veido mankštų video. Taip pat laisvoje prieigoje rasite audio mankštas, kurias be gėdos jausmo galite atlikti bet kur ir bet kada (vairuojant, laukiant eilėje, darbo vietoje). Bet to, labai kviečiu kelis kartus į savaitę žiūrėti trumpus video, kuriuose kartu darysime po vieną pratimą ir pažindinsimės su veido mankštomis bei kitais natūraliais, bet pagalbiniais veido ir kaklo senėjimo stabdymo būdais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)