Nauja, individualiai pagal kiekvieno fizinį pasirengimą parengta treniruočių sistema sieks atpratinti nuo treniruoklių ir patenkinti poreikius tų, kuriems sporto klubai jau atsibodo, yra per brangūs ar dėl kažkokių kitų priežasčių jie tiesiog nori rinktis sportuoti kur jiems patogiau.

„Treniruotėms reikia tik žmogaus, nedidelio 2x2 metrų ploto ir prieigos prie interneto. Visi pratimai atliekami su savo kūno svoriu ir nereikalauja jokios papildomos įrangos. Ilgai tobulinome programą, kad pavyktų išvengti sienų, kėdžių, palangių ar kitų atramų naudojimo tiek lengvinant, tiek sunkinant pratimus. Siekėme, kad programos vartotojai galėtų pratimus atlikti bet kur ir be jokių suvaržymų“, - teigia naujosios programos marketingo projektų vadovė Rasa Ivanauskaitė.

Programos metu sekamas sportuojančiojo progresas ir atitinkamai pagal tai keičiami pratimai, lengvinama arba sunkinama treniruočių programa. „Nepriklausomai nuo fizinio pasirengimo lygio, treniruočių programa niekam nėra nei per lengva, nei per sunki. Treniruotės susideda iš trumpų, bet labai intensyvių ir daug pastangų reikalaujančių periodų, kurie vienas nuo kito atskirti nedideliais intervalais, skirtais atgauti jėgas. Per tuos trumpus tarpus sportininkas įveda į sistemą kiek pratimų pakartojimų atliko. Taip renkami duomenys apie jo progresą ir parenkami tolimesni pratimai“, - pasakoja R. Ivanauskaitė.

Naująją programą sudaro aukšto intensyvumo intervalinė treniruočių sistema, kurios metu didinama fizinė ir kardio ištvermė, jėga, galia, gerinamas lankstumas, greitis, pusiausvyra bei koordinacija. Sudarytoje programoje yra CrossFit, Insanity, Tabata ir kitų aukšto intensyvumo treniruočių elementų.

Treniruočių programos metodika paremta idėja, kad maksimalius rezultatams pasiekti nebūtina jokia įranga, bei tam nereikia daug laiko. Dėl didelio intensyvumo vos per 15 - 30 minučių pasiekiami rezultatai, prilygsta 60 - 90 minučių įprastos treniruotės. Taip sutaupoma daug laiko, mažiau alinamas organizmas. Intervalinės treniruotės naudingos širdžiai, plaučiams ir metabolizmui. Jų metu sudeginama daug kalorijų, dėl to tokios treniruotės rekomenduojamos norint padailinti kūno linijas.

Naujoji treniruočių sistema tinka ir pradedantiesiems ir pažengusiems. „Visi pratimai pateikti su video pavyzdžiais, kuriuose paaiškinta kaip atlikti pratimus, kaip kvėpuoti, į ką atkreipti dėmesį. Tad ir anksčiau nesportavę, visas reikalingas žinias gaus iš aiškių pratimų pavyzdžių. Svarbiausia - bandyti”, - tikina R. Ivanauskaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)