Valanda sporto salėje neatrodo labai daug. Bet jei prie jos dar pridedate laiką, skirtą nuvažiuoti į sporto klubą ir grįžti, ima atrodyti, kad prabangą atiduoti sportui tokią didelę savo dienotvarkės dalį kelis kartus per savaitę kažin ar galite sau leisti. O jei dar tenka mėginti į klubą nusigauti piko metu, noras sportuoti gali greitai visai praeiti.

Jei tokios problemos jums gerai pažįstamos, pasinaudokite paprasta gudrybe: susidėliokite savo sporto planą treniruotes sporto salėje, papildydami sporto dienomis namie. Tinkamai paskirstę, kada ir kaip sportuojate, galėsite sutaupyti laiko, o rezultatus netruksite pamatyti.

„Žmonės, kurie negali ateiti į sporto klubą trečią ar ketvirtą kartą per savaitę, gali tiesiog papildomai sportuoti namie – yra daugybė pratimų, kuriems nereikia jokios papildomos įrangos. Tie patys baziniai pratimai kaip pritūpimas, atsispaudimas, susirietimai, trauka – jei išmokstate juos teisingai daryti sporto salėje, kuo puikiausiai tą patį galite daryti ir namie“, - sako sporto ir laisvalaikio klubo šeimai „Goodlife“ trenerė Agnė Rudžianskaitė.

Jei norite, kad šie pratimai būtų efektyvesni – išdėliokite juos kaip intervalinę treniruotę.

„Tokios treniruotės pavyzdys gali būti labai paprastas. Nustatote, kad sportuosite 10 minučių, išsirenkate du pratimus, pavyzdžiui, pritūpimą ir atsispaudimą, ir darote juos paeiliui kuo greičiau: kuo daugiau tokių pakartojimų porų po 10 pritūpimų ir 10 atsispaudimų. Tokia treniruotė tikrai labai efektyvi“, – sako trenerė, pridurdama, kad konkrečią jums skirtą treniruotę namie turėtų sudėlioti profesionalas, tad nusprendę tuo užsiimti paprašykite savo trenerio pagalbos.

Planą, kaip sportuosite namie, galite išdėlioti įvairiai – tam galite kasdien skirti po 10-15 minučių, arba kas porą dienų daryti ilgesnes pusvalandžio treniruotes. „Tačiau tas dienas, kai sportuojate salėje, jai ir palikite. Persistengti tikrai nereikia“, – pataria A. Rudžianskaitė.

Žinoma, sporto salės privalumas tas, kad ten galite naudotis daugybe skirtingos įrangos, bet lengvesnėms treniruotėms namie galite išsiversti beveik be jokių papildomų išlaidų. Būtų gerai tik įsigyti kilimėlį, kad būtų patogiau nugarai, o visa kita – pagal jūsų poreikius.

„Galite įsigyti svarelius, atitinkamai tokio svorio, kokius naudojate sporto salėje, bet galite panaudoti ir sunkius daiktus, esančius namie. Taip pat paprastas, daug nekainuojantis dalykas – gumos, su kuriomis galima atlikti daugybę skirtingų pratimų, arba specialus mankštai skirtas kamuolys“, – sako trenerė.

Tad viskas, ko iš tiesų reikia – tik noras ir pasiryžimas. Pora treniruočių per savaitę sporto salėje, dar tiek pat – namie, ir net nepastebėsite, kaip greitai galėsite džiaugtis pokyčių rezultatais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją