Idėja – išbandyti visas grupines treniruotes ir savo kailiu patyrus kiekvienos tempą, intensyvumą ir „pasekmes“ pasirinkti labiausiai imponuojančias – idealiai tinka tiems, kas nežino, ką veikti treniruoklių salėje.

Pastariesiems grupinės treniruotės atvers akis ir praplės judesių arsenalą. O tiems, kas kantriai rezultatų siekia salėje, o grupinės treniruotės ieško treniruočių rutinos paįvairinimui galbūt padės „Goodlife“ grupinių užsiėmimų vadovės ir trenerės Neringos Vyšniauskienės patarimai.

Treniruotės kūnui ir sielai – joga, pilatesas, kalanetika, Roll masažas – tai užsiėmimai, mėgstantiems ramesnio tempo bei nedidelio intensyvumo užsiėmimus. O pastarieji ypač tinka pradedantiesiems. Tačiau rekomenduoju jų nevengti ir pažengusiems. Šių treniruočių metu daug dėmesio skiriama raumenų tempimui, kūno lankstumui, o šios savybės dažnai pamirštamos savarankiškų treniruočių salėje metu.

Tai puikus būdas atpalaiduoti ir ištempti sutrumpėjusius raumenis, padidinti sąnarių judesio amplitudes. Po intensyvių jėgos treniruočių vertėtų užsukti į Roll masažą – padėsite kūnui atsistatyti, atsipalaiduoti.

Šios kūnui ir sielai skirtos treniruotės moko pažinti savo kūną, įveikti stresą, nuovargį. Tačiau kūnui taip pat tenka ir fizinio krūvio, o raumenims darbo: įdarbinami vidiniai gilieji raumenys, taip vadinami kūno „stabilizatoriai“, daug dėmesio skiriama laikysenai, lankstumui, ištvermei, koordinacijai, sąnarių veiklai. Pratimai, sukomponuoti taip, kad sutvirtintų kūną iš vidaus, gerintų laikyseną, o dėmesys judesio kokybei, sąmoningai kūno kontrolei stiprina intuiciją bei kūno ir proto sinergiją.

Šokio treniruotės – zumba, stepas – laukia visų temperamentingųjų bei norinčių išlieti susikaupusias emocijas, o blogą nuotaiką, stresą ir susikaustymą tiesiog „iššokti“. Energinga muzika, Lotynų Amerikos ritmai net ir nemokančius šokti tiesiog įkvepia ir verčia šypsotis. Dažnai šių treniruočių daugelis privengia, nes nemoka šokti, negali iš karto pakartoti judesių…

Negalvokite, nedvejokite, o tiesiog ateikite ir mėgaukitės, judesius anksčiau ar vėliau išmoksta visi, čia kur kas svarbiau nepakartojamos emocijos ir energija. Zumbos ir stepo treniruotės jau šiek tiek aukštesnio intensyvumo nei prieš tai aptarti užsiėmimai, tačiau čia tikrai laukiami visi, net ir pradedantieji.

Puiku tai, kad šokdami net nepajusite, kad dalyvaujate treniruotėje, o jos metu tikrai efektyviai deginamos kalorijos ir dirba visas kūnas: rakos, kojos, pilvo presas ir nugaros raumenys.

Lieknėjimo treniruotės – Body Sculpt, Body Pump, funkcinė lieknėjimo treniruotė – intensyvios ir reikalaujančios ištvermės bei jėgos, skirtos vidutinio ir aukšto fizinio pasirengimo žmonėms. Prieš žengiant į salę jau reikėtų apsvarstyti savo fizinį pasirengimą ir įvertinti, ar tikrai galėsite kartu su visais dirbti pilnu pajėgumu.

Žinoma, kiekvienas gali judėti savo tempu, tačiau sportuojant grupėje, kur aiškiai diktuojamas tempas ir norisi neatsilikti, dažnai persitempiama. O persitempimą lydi skaudžios pasekmės – ilgai apie save primenantys skausmingi raumenys. Pradedantiesiems šios treniruotės yra tiesiog per sunkios. Tad geriau pasiruošti lėtesnio tempo treniruotėse, išmokti idealios judesių technikos judesio akademijoje ir tada jau deginti kalorijas lieknėjimo treniruotėse.

Šių treniruočių metu stiprinami absoliučiai visi kūno raumenys (tiek išoriniai, tiek gilieji), gerinama ištvermė, lavinama koordinacija. Jų metu sudeginama nemažai kalorijų, o kalorijų deficitas padeda mažinti riebalinį audinį.

Funkcinės treniruotės – Combat, TRX, Press+Back, funkcinė treniruotė – taip pat aukšto intensyvumo treniruotės, skirtos pažengusiems gero fizinio pasiruošimo lankytojams. Pagrindinis šių treniruočių išskirtinumas (lyginant su lieknėjimo treniruotėmis) – savotiška specializacija.

Pavyzdžiui, Combat treniruotėje gausu kovos menų judesių, Press+Back daugiau dėmesio skiriama nugaros ir pilvo preso raumenynui stiprinti, TRX treniruotėms naudojami specialūs TRX diržai ir dirbama tik su savo kūnos svoriu, o funkcinė treniruotė orientuota į išimtinai jėgos pratimus, stiprinančius raumenis. Tad funkcinės treniruotės skirtos visiems norintiems giliau nerti į kūno rengybos vandenis ir ieškantiems judesių įvairovės.