Straipsnio apačioje pratimai pateikiami vaizdo reportaže.

Pirmas pratimas. Atsisėskite ant grindų, kojas per kelius sulenkite, suglauskite pėdas. Kelius lenkite kuo žemiau, pati lenkitės žemyn ir stenkitės galva paliesti grindis. Lėtai grįžkite į pradinę padėtį.

Lenkiantis į priekį iškvėpkite, atsitiesiant įkvėpkite. Pratimą pakartokite 10 kartų. Iš pradžių gali būti suku daryti pratimą, laikui bėgant jūsų lankstumas didės.

Antras pratimas. Atsisėskite ant grindų tiesia nugara, kojas sulenkite per kelius, pėdas suglauskite ir lenkite į save. Pasilenkite į priekį, galva stenkite pasiekti kelius. Lenkdamosi į priekį iškvėpkite, keldamosi įkvėpkite. Atlikite pratimą 10 kartų.

Trečias pratimas. Tiesias kojas kuo plačiau išskėskite, nelenkite kelių (optimalus kampas tarp kojų – 120 laipsnių). Nugarą laikykite tiesią. Pirštu lenkite į save ir lenkite į priekį. Grįžkit į pradinę padėtį. Pratimą kartokite 10 kartų.

Ketvirtas pratimas. Atsiklaupkite ant kelių, kojas praskėskite iki pečių pločio ir atsisėskite ant grindų. Nugarą laikykite tiesią. Lėtai lenkitės atgal remdamasi rankomis.

Stenkitės atsigulti ant grindų ir visiškai atsipalaiduoti. Giliai ir lėtai įkvėpkite ir iškvėpkite. Pagulėkite 1 minutę, paskui grįžkite į pradinę padėtį. Pratimą atlikite 10 kartų. Nenusiminkite, jei iš pradžių nepavyks atlikti pratimo, svarbiausia – stenkitės išlaikyti tiesią nugarą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)