Dabar moterys ne tik stebi šio iš pirmo žvilgsnio vyriško ir brutalaus sporto varžybas, tačiau ir pačios boksuojasi. Vietoj jaukios arbatėlės su draugėmis ar kolegėmis, jos vis dažniau renkasi bokso pirštines ir intensyvias kontaktines kovas. Kas įvyko, nejaugi moterų emancipacija žengia taip toli, kad moterys ir fiziškai siekia prilygti vyrams?

Atsakymas jus nustebins. Moteris su bokso pirštinėmis – naujas seksualumo standartas.

Tarp boskininkių atrasime ir seksualiuosius „Victoria Secret“ modelius. Šios „angelais“ vadinamos moterys, iš pažiūros žaismingos linksmos ir itin moteriškos, renkasi individualias, intensyvias treniruotes su bokso ar kikbokso treneriu. Pavyzdžiui, viena iš modelių „angelų“ Adriana Lima sako, kad tobulo jos kūno paslaptis yra dvi bokso treniruotės per savaitę, taip pat šis sportas padeda jai ne tik puikiai atrodyti, tačiau ir nugalėti save, tad šias treniruotes mergina tiesiog dievina.

Lietuvoje, kaip ir kitose pasaulio šalyse, pavyzdžiui Amerikoje, mišrių kovos menų populiarumas, per pastaruosius penkerius metus šoktelėjo į visų laikų rekordinį lygį. Moterys vis dažniau ieško kažko originalaus ir nebandyto, tad nusigręžia nuo jogos, pilateso ar kūno dizaino, ir išbando save kovinėse, kontaktinėse, intensyvaus fitneso ir bokso treniruotėse.

Prieš porą metų Lietuvoje ėmęs žaibiškai populiarėti fitboksas – tai dviejų tipų treniruočių mišinys.

Žodžio „FIT“ reikšmė – Sveikas. Taigi, galime sakyti, kad FITBOKSAS – sveikatingumo boksas, kurio tikslas sporto ir aktyvaus laisvalaikio populiarinimas, kūno stiprinimas, sveikatos bei visapusiškas žmogaus asmenybės ugdymas.

Tiems, kas dar negirdėjote apie fitboksą-tai bendro fizinio rengimo ir kikbokso treniruočių sintezė, skirta įvairių fizinių ypatybių lavinimui ir smūginės technikos tobulinimui . Treniruotėje atliekami įvairūs jėgos, tempimo pratimai, gerinama ištvermė ir kiti fiziniai rodikliai, o taip pat mokoma ir tobulinama bazinė kikbokso technika. Kartu tai puiki iškrova, nes treniruočių metu atliekamos įvairios smūginės kombinacijos, o smūgiuodami ne tik nepastebimai, atsikratome neigiamų emocijų, taip pat deginame riebalus, nuo pačių problemiškiausių kūno vietų- pilvo preso, šlaunų, rankų.“

Fitbokso treniruočių dėk, per pusmetį man pavyko atsikratyti apie 5 kilogramus. Pagražėjo ne tik mano kūno linijos, pagerėjo savijauta, tapau ištveringesnė. Kalbant apie grožį ir pasitikėjimą savimi, mano požiūris labai pasikeitė. Ankščiau bijodavau pažvelgti į savo kūną veidrodyje, o dabar tai tapo tarsi mano mantra, kiekvieną rytą skubu pasidžiaugti savo pasiektais rezultatais“, – savo patirtimi dalinasi sportuojančioji Augustė.

Fitbokso idėjos atsiradimas

Fitboksą galima vadinti mažuoju kikbokso broliu, kurio tikslas ne sportinis rengimas, o sveikas bei išpuoselėtas kūnas ir aktyvus laisvalaikis. Užsiimdami fitboksu, be įvairių kikbokso kombinacijų, žaidžiame judriuosius žaidimus, naudodamiesi inventoriumi, darome įvairius jėgos, vikrumo pratimus“, -pasakoja fitbokso treneris ir pradininkas Lietuvoje Martynas Grenda.

Aktyvumu lenkia moterys

„Fitbokso užsiėmimus lanko tiek vyrai turintys didelę patirtį kovos menų srityse, tiek veiklios, bokso pirštinių akyse nemačiusios moterys. Kaip bebūtų keista, didelę dalį lankančiųjų užima moterys ir merginos, kurios neišsigąsta šių užsiėmimų, tačiau atvirkščiai, intensyviai lanko treniruotes.Tarp, merginų tai tampa ypač populiaru, nes treniruojamų merginų sąraše, sulaukiu nuo studenčių iki verslininkių, žinomų menininkių, įmonių vadovių ir net mokslininkių. Tai super efektyvus būdas mesti svorį, fitboksas taip pat padeda lavinti gynybinius gebėjimus, kurie pravers ir už sporto salės ribų“, – teigė treneris.

Geriausias būdas valdyti stresą

Paklaustas, kas taip vilioja moteris lankyti fitbokso treniruotes, M. Grenda įsitikinęs, kad šio tipo treniruotės – puikus būdas atsipalaiduoti ir atsiriboti nuo kasdienių rūpesčių. „Intensyvi fizinė iškrova padeda pamiršti įtampas, pasiruošti sunkesniems gyvenimo išbandymams. Tai balanso tarp kūno ir proto siekimas, kuriam labai padeda tokio pobūdžio sportinis krūvis. Nemeluosiu, daugelis moterų susidomi fitboksu išgirdusios apie jį kaip apie itin efektyvų būdą mesti svorį“, – pasakojo M. Grenda.

Matydamas, ko treniruotėse ieško jas lankančios moterys, jis keičia ir adaptuoja treniruotes.

„Sportuodami žmones pailsi protiškai, nors kūnui fitbokso intensyvumas yra nemažas išbandymas. Kartais sportuojantieji nustemba, kodėl suaugę žmonės susirinkę į bokso treniruotes prisimena ir net žaidžia mokykloje išmoktus vikrumo žaidimus, varžosi tarpusavyje. Tai – neatsiejama fizinio pasiruošimo dalis. Tik pailsėjęs guvus protas gali efektyviai koncentruotis bokso ringe. Taigi, lavindami kūną tai darome labai kūrybingai, o daugeliui sportuojančiųjų tai atrodo ir beprotiškai smagu“, – pasakojo fitbokso pradininkas M.Grenda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)