Tyrimais taip pat įrodyta, kad reguliarus fizinis aktyvumas ne tik padeda kontroliuoti svorį, bet ir turi kitų paslėptų privalumų. Pavyzdžiui, sumažina daugumos mirtinų ligų rizika. Sportuojantieji ne tik išvengia ligų, bet ir apskritai pagerėja jų gyvenimo kokybė, rašo lifehack.org.

Išvardysime pagrindines ligas, kurių padeda išvengti reguliarus fizinis krūvis.

(Turėkite omenyje, kad fizinis krūvis ar jo trūkumas nėra vienintelė priežastis, kodėl nesusergame ar susergame šiomis ligomis).

Nugaros skausmas

Šiais laikais tai gana dažna problema – labai daug žmonių skundžiasi nugaros skausmais. Bet jų galima išvengti. Nuo nugaros skausmo padeda raumenų stiprinimo ir ištvermės pratimai. Be to, jie gerina lankstumą ir užtikriną taisyklingą laikyseną.

Diabetas

Reguliari fizinė veikla padeda kontroliuoti kūno riebalų kiekį. Kai sportuojame ir deginasi riebalai, organizme gaminasi papildomas insulinas. Pusvalandis vidutinio intensyvumo treniruočių ir tinkama mityba užkerta kelią antrojo tipo diabetui. Galite pradėti nuo lengvų pratimų, tokių kaip energingas vaikščiojimas, šokiai, plaukimas, važinėjimas dviračiu arba aerobika.

Osteoporozė

Tai trapių kaulų liga. Jei reguliariai atliksite svorio reguliavimo pratimus ir valgysite daug bananų, kaulai bus stiprūs. Tai padės išvengti kaulų retėjimo, kuris paprastai yra siejamas su amžiumi. Be to, tai padės išvengti skausmo ir sutaupyti pinigų, nes neprireiks medicininių procedūrų.

Vėžys

Tai itin dažnai mirtimi pasibaigianti liga, bet visų jos rūšių galima išvengti sportuojant. Labai dažnai šia liga susergama dėl antsvorio ir nejudraus gyvenimo būdo – vėžys dėl šių priežasčių diagnozuojamas vienam trečdaliui visų pacientų Jungtinėse Valstijose. Vos tik pradėjus gyventi aktyviai, sumažėja visi rizikos veiksniai – virškinimo rūgštys, insulinas, uždegimai, kūno riebalai ir pan., todėl vėžio rizika ir sumažėja.

Aukštas kraujospūdis

Reguliarus sportas mažina kraujospūdį, todėl žmonėms, kuriuos kankina aukšto kraujospūdžio ar arterinės hipertenzijos problema, reikėtų susirūpinti fiziniu aktyvumu. Pradėkite iš lėto, nepersitempdami, po to po truputį didinkite pratimų trukmę. Svarbiausia nesustoti, kad širdis plaktų kiek greičiau. Tai ne tik sumažina kraujospūdį, bet ir yra puikus būdas išvengti streso ar jį sumažinti.

Taigi, dabar jau žinote, kad jei reguliariai sportuosite ir sveikai maitinsitės, sumažinsite šių ligų tikimybę. Iš pradžių gali būti nelengva išsiugdyti naujus sveikus įpročius, bet jei nepasiduosite, ilgainiui nebegalėsite gyventi kitaip. Rekomenduotina pradėti sportuoti iš lėto, po truputį, o ne radikaliai keisti savo dienotvarkę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją